Probleme pentru Negoiță: după două vizite la DNA nu are nicio probă care să-l incrimineze pe Bărboianu

Publicat: 12 05. 2015, 23:33

Conform surselor citate, FRF a făcut o sesizare, prin Departamentul de Integritate, la Direcția Națională Anticorupție, luni Negoiță fiind însoțit la DNA de către șeful acestui departament Costin Negraru, iar marți s-a prezentat singur în fața procurorilor.

Ionuț Negoiță nu a prezentat însă nicio probă care să-l incrimineze pe Bărboianu, procurorii transmițând FRF că nu-l pot opri pe acționarul dinamovist să vorbească în spațiul public și că nu pot interveni dacă acesta nu probează declarațiile făcute.

În consecință, secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, a sesizat, marți, în scris, Comisia de Disciplină în legătură cu declarațiile făcute de Negoiță la 6 mai, acționarul FC Dinamo urmând să fie audiat în cursul săptămânii viitoare.

Avocatul fotbalistului, Dan Idita, a declarat, marți, că Bărboianu „este relaxat” și a primit „cu bucurie” vestea că a fost denunțat la DNA de Negoiță, deoarece ancheta procurorilor anticorupție îi va dovedi nevinovăția. Potrivit avocatului, Bărboianu va deschide acțiuni atât la instanțele civile, cât și la Comisia de Disciplină a FRF în urma acuzațiilor lui Negoiță.

Acționarul FC Dinamo, Ionuț Negoiță, l-a acuzat, la 6 mai, pe fundașul Ștefan Bărboianu, pe care l-a dat afară de la echipă, că nu și-a apărat corect șansele în derbiul cu Steaua, pierdut de „alb-roșii” cu scorul de 1-3, omul de afaceri precizând că știe toate detaliile „trădării”.

Bărboianu a negat acuzațiile de „blat” formulate la adresa lui de Ionuț Negoiță, cerându-i acestuia să se adreseze autorităților și să probeze afirmațiile făcute.

Ștefan Bărboianu a fost titular, la 3 mai, în meciul formației Dinamo, pierdut cu scorul de 1-3, pe teren propriu, în fața echipei Steaua, în cadrul etapei a XXX-a a Ligii I. El a provocat în minutul 76 lovitura de la unsprezece metri din care Steaua a deschis scorul, prin Nicolae Stanciu.

La două zile după această partidă, FC Dinamo a anunțat rezilierea de comun acord a contractului cu fundașul Ștefan Bărboianu.

În vârstă de 27 de ani, Bărboianu a revenit la Dinamo în luna ianuarie a anului 2014, de la Astra Giurgiu. El a mai jucat la formația „alb-roșie” în 2011.