Protestatar la Cotroceni: „Eu aici, restul familiei e la Victoriei. Acasă e vai de lume”

Publicat: 11 02. 2017, 23:03
Actualizat: 11 02. 2017, 23:13

This browser does not support the video element.

„Eu sunt la a cincea zi. Ieri nu am venit. (Sunt pregătit să stau – n.r.) până m-or ține balamalele. (Ieri – n.r.) m-au ținut până la 9 seara. Cam cinci ore stau. Mai mă interesează și meciurile, deși pierd pe Craiova cu Botoșaniul – eu sunt craiovean și țin cu Craiova, îi ratez azi”, a spus unul dintre ei.

Bărbatul a adăugat că nu are pe nimeni din familie „la concurența” din Piața Victoriei, însă, dacă ar fi avut, nu ar fi existat pace în familia sa.

„Acolo e ISIS, iar noi suntem rebelii. Nu am pe nimeni, că dacă aș avea pe cineva din neamul meu, i-aș rupe în bătaie. Nici aici, dacă nu-i convine, dar nici acolo”, a afirmat el, cu seriozitate în glas.

Aflat la vârsta a treia, cu șapcă pe cap și geacă îmblănită, omul a dat și definiția „binomului”: „Te bagă la pușcărie degeaba fără să faci nimic. Iar care fură… Unde e Videanu, Berceanu, Anastase, Boc? I-a chemat cineva?! Pe Ponta și pe Dragnea… Acum l-a luat și pe Tăriceanu la pușcărie!”

Cam de acceași seamă, o femeie cu căciula de blană îndesată pe cap și cu gulerul hainei ridicat de abia i se vedea fața, îi cerea cu îndârjire demisia președintelui Klaus Iohannis: „Să-și dea demisia. Când a luat la Cotroceni, a spus că-și ia imunitatea. De ce nu și-a luat imunitatea? face pe alții corupți, face penali… El ce este? El nu este tot penal?”.

Femeia a avut vorbe grele și pentru protestatarii din Piața Victoriei.

„E tineretul. E mai mult tineretul care poate nici n-au servici, pentru că dacă… asta, îți mai găsești și de servici. Dar ei vor să stea acasă și vor bani mulți”, a apreciat ea.

O altă protestatară a recunoscut, cu amărăciune, că, de când cu protestele, a cam dispărut pacea din familia ei. „Restul familiei este acolo, iar când ne întâlnim acasă e vai de lume. Vă dați seama că nu e bine.

Contestatarii președintelui Iohannis au recunoscut că au un of: „La început au fost puțini că nu a știut lumea, dar totuși nu au venit atât câți ar fi trebuit să iasă”.

Sâmbătă, până la ora 20.00, se adunaseră în fața Palatului Cotroceni circa 200 de manifestanți.