Proxenet eliberat din greșeală din Arestul Central al Poliției Capitalei. A fost declanșată o anchetă internă

Publicat: 05 08. 2020, 13:54
Actualizat: 06 04. 2021, 17:42
Un tânăr de 25 de ani din București a fost arestat, fiind acuzat de agresiune sexuală (FOTO - ilustrativ: Facebook)

Un bărbat arestat preventiv pentru proxenetism a fost eliberat, din greșeală, miercuri  dimineață, din Arestul Central al Poliției Capitalei. A fost declanșată o anchetă internă pentru a se stabili cum a fost posibil ca acesta să fie pus în libertate. 

Potrivit Poliției Capitalei, individul, în vârstă 29 de ani, „care se afla sub măsura arestarii preventive”, a fost eliberat dintr-o eroare.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, bărbatul făcea parte dintr-o rețea de proxeneți dinncare făceau parte zece persoane, între care și un minor.

Sursele citate au declarat, pentru Gândul.ro , că, în cazul lui Marian Gruia, în vârstă de 29 de ani, s-a produs o confuzie din cauza numărului foarte mare de mandate care s-au judecat miercuri dimineață. Înainte să plece, polițiștii i-au înapoiat și obiectele personale pe care acesta le deținea în momentul reținerii.

„Conducerea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București a dispus verificări, prin structura de control intern, cu privire la acest incident”, a anunțat Poliția Capitalei.

Au eliberat un infractor deosebit de periculos

Un incident similar care a declanșat un scandal uriaș, s-a produs în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie 2014, când a fost eliberat din greșeală Adrian Marin Botez, unul dintre cei mai periculoși infractori români.

Acesta devenise cunoscut după ce anchetatorii probaseră că Botez înființase o așa numită „academie a infractorilor” în care oamenii săi erau antrenați să comită jafuri în timp record.

Astfel, „elevii” săi reușiseră să jefuiască o mulțime de magazine de bijuterii din mai multe țări europene.

În cazul lui Adrian Marin Botez, angajații de la arest ar fi interpretat în mod greșit documentul trimis de instanță și ar fi crezut că Botez trebuie de fapt pus în libertate, astfel că acesta a fost eliberat în noaptea de luni spre marți, cu toate că, în realitate, fusese condamnat la 10 ani de închisoare.