Raed Arafat, despre organizarea congresului PNL cu 5.000 de oameni în plin val patru: „Nu s-au dat derogări. Reglementările în vigoare prevăd posibilitatea organizării întâlnirilor partidelor”

Raed Arafat, despre organizarea congresului PNL cu 5.000 de oameni în plin val patru: „Nu s-au dat derogări. Reglementările în vigoare prevăd posibilitatea organizării întâlnirilor partidelor”
Secretarul de stat Raed Arafat / Sursă FOTO: Mediafax FOTO
Publicat: 24/09/2021, 18:13
Actualizat: 24/09/2021, 18:13

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, vineri, referitor la organizarea congresului PNL cu 5.000 de participanți în plin val patru al pandemiei de COVID-19, că Departamentul pentru Situații de Urgență nu dă derogări și că reglementările în vigoare prevăd posibilitatea organizării întâlnirilor partidelor.

„Nu s-a dat nicio derogare. Nu s-au dat derogări. Am fost întrebați, am răspuns în baza legii. Hotărârile de guvern existente prevăd situația organizațiilor de a organiza întâlniri statutare, cum e AGA, cum e o formațiune politică care își organizează o altă întâlnire. Azi am primit o întrebare de la altă formațiune și vom da exact același răspuns, care vine de la hotărârile de guvern pe care le avem. Nu s-au făcut derogări și noi nu dăm avize. Noi doar explicăm legea și ce măsuri obligatorii trebuie luate – ca distanțare, suprafața, dacă trebuie folosit certificatul verde”, a afirmat Read Arafat, fiind întrebat într-o conferință de presă de ce DSU a dat derogare pentru organizarea congresului PNL.

În cadrul PNL va avea loc, sâmbătă, congresul pentru alegerea noului președinte, la care urmează să participe 5.000 de delegați, la Romexpo.

PSD a sesizat, vineri, autorităţile publice cu atribuţii de control în domeniul pandemiei, printre care Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Poliţia Capitalei, cu privire la pregătirile PNL „în vederea săvârşirii unei infracţiuni” prin organizarea congresului de sâmbătă, semnalând că urmează să participe, cu prezenţă fizică, într-o singură incintă, peste 5.000 de invitaţi.