RĂSPUNSURI. Ce trebuie să scriem în declarație când mergem să le ducem alimente de Paște părinților. Jandarmeria Română vine cu explicații

Publicat: 16 04. 2020, 18:08
Actualizat: 07 04. 2021, 01:29
Masa de Paște

Reprezentanții paginii de Facebook a Jandarmeriei Române vin cu explicații referitoare la deplasarea cetățenilor cu scopul de a le duce alimente părinților pentru masa de Paște.

Așa cum autoritățile au mai specificat, cetățenilor le este permisă deplasarea  în stare de urgență în scopul de a le duce părinților alimente pentru masa de Paște.

Jandarmeria Română a explicat în ce condiții deplasarea este legală și cum trebuie să fie completată declarația pe propria răspundere.

Astfel, cine merge la părinți cu alimente trebuie să aibă asupra lui declarația pe propria răspundere și cartea de identitate.

Cum trebuie completată declarația:

În declarația pe propria răspundere trebuie bifat punctul 4:

„DA, puteți merge la părinți să le duceți produse pentru masa de Paște!

Vă rugăm să aveți asupra dumneavoastră cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifați punctul 4 – „motive justificate”, precum asistența persoanelor vârstnice sau bolnave. De asemenea, recomandăm evitarea contactului direct sau apropiat cu persoane în vârstă. Vă reamintim că persoanele infectate cu noul tip de coronavirus pot fi asimptomatice, adică nu prezintă simptome, însă pot transmite virusul foarte ușor, iar persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă”, a postat pe Facebook Jandarmeria Română.