Renovare cu surprize în județul Dâmbovița. Un bărbat a alertat imediat autoritățile

Publicat: 04 09. 2020, 09:44

S-a dat alarma joi după-masă, în județul Dâmbovița, după ce un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că a dat peste o bombă în podeaua casei sale.

Zona a fost înțesată de pirotehniști, iar polițiștii au blocat accesul pe strada respectivă, din cauză că există pericol de explozie, transmit stirileprotv.ro.

Proprietarul și nepoții lucrau la renovarea casei când au găsit ceva metalic în fundație. Oamenii au rămas uluiți și s-au speriat teribil.

„Pericolul e foarte mare”

Ionuț Pietraru, proprietarul casei: Am găsit-o, nu ştiu ce, o bombă, ceva acolo.
Reporter: Faceţi o lucrare?
Ionuț Pietraru: Da, de renovare.
Reporter: Cine a descoperit-o?
Ionuț Pietraru: Eu.
Reporter: Cum v-aţi dat seama că e o bombă?
Ionuț Pietraru: După cum arăta, arăta ca o bombă.

Proprietarul a sunat imediat la 112, iar la fața locului au venit geniștii.

„Pericolul este foarte mare în ideea în care aceasta ar exploda. Vă daţi seama ce ar putea să producă în zonă. Vedeţi, la aproximativ 15 metri se află case locuibile, ne dăm seama ce pericol ar reprezenta”, a declarat Lt. Viorel Radu, coordonator echipa pirotehnică ISU Dâmbovița.

Vecinii s-au speriat și ei deoarece era vorba de un proiectil de aviație activ! Agenţii de poliţie au oprit accesul maşinilor şi al oamenilor în zonă, până ce pirotehniştii au extras obuzul din casă.

Bombă din al Doilea Război Mondial găsită într-o gospodărie din Harghita, ridicată de pirotehniști

O bombă de aruncător calibrul 82 de milimetri, din al Doilea Război Mondial, descoperită într-o gospodărie din localitatea Satu Mare, județul Harghita, a fost ridicată de pirotehniști. O bombă de aruncător calibrul 82 de milimetri, a fost descoperită într-o curte din localitatea Satu Mare, județul Harghita.

Potrivit ISU Harghita, bomba provenea din al Doilea Război Mondial, era intactă, în stare perfectă de funcționare și a fost găsită de proprietarul gospodăriei, în timp ce făcea săpături în curte.

Bomba a fost ridicată și depozitată, pentru distrugerea ulterioară, de echipajul pirotehnic de la Detașamentul de pompieri Miercurea Ciuc

Pirotehniștii verifică dacă în zonă mai sunt și alte elemente de muniție.