Robert Negoiță, primarul suspendat al Sectorului 3, a depus plângere penală împotriva prefectului Capitalei (VIDEO)

Publicat: 24 09. 2020, 10:51
Robert Negoiță, primarul suspendat al Sectorului 3, a depus plângere penală împotriva prefectului Capitalei (VIDEO) / Foto: Mediafax

Ecdilul suspendat al Sectorului 3, Robert Negoiță, a depus plângere penală, la Parchetul General, împotriva prefectului Capitalei!

Robert Negoiță îl acuză că l-a suspendat foarte rapid, în timp ce viceprimarul care a plecat de la ALDE la PSD a fost lăsat încă o lună în funcție și asta pentru că în această perioadă s-ar fi făcut jocurile mafiei retrocedărilor.

„Am venit la Parchetul General pentru că depun o plângere penală împotriva domnului prefect al municipiului București.

Acuzația este de abuz în serviciu și dumnealui trebuie să le explice procurorilor de ce, pe fix aceeași speță, în fix aceeași instituție, eu, care am plecat de la PSD mă suspendă imediat, iar doamna viceprimar care pleacă de la ALDE la PSD este lăsată până acum.

De ce cu întârziere de o lună? El trebuie să răspundă ce legătură are cu mafia retrocedărilor din Sectorul 3, cărora le face jocurile.

Ei m-au suspendat pentru a nu mai avea acces la birou, să nu mai văd procesele, să nu mai văd documentele”, a spus Robert Negoiță.

Cronologia suspendării lui Robert Negoiță

Robert Negoiță a devenit primarul Sectorului 3 Bucureşti în urma alegerilor locale din 10 iunie 2012. În data de 5 iunie 2016 a câștigat al doilea mandat de Primar al Sectorului 3, pe listele PSD.

La alegerile locale, el candidează la fotoliul de primar din partea Alianței Electorale Pro România 2020, candidatură rămasă definitivă în 19 august.

Alianța PRO România 2020 este constituită din partidul Pro România și partidul București 2020.

Ordinul prefectului municipiului București privind constatarea încetării de frept a mandatului de primar al lui Robert Negoiță a fost emis în 31 august.

Conform legii, mandatul primarului încetează, de drept, în cazul pierderii, prin demisie, a calității de membru al partidului politic sau al organizației minorității naționale pe a cărei listă a fost ales și în cazul candidaturii pe listele altul partid. Ordinul poate fi contestat în termen de 10 zile în instața de contencios administrativ.