GÂNDUL LIVE. Robert Negoiță, după COVID-19: În timp ce eu luptam pentru viața mea în spital cu perfuzii în venă, dânșii m-au suspendat

Redactor:
Madalina Prundea
GÂNDUL LIVE. Robert Negoiță, după COVID-19: În timp ce eu luptam pentru viața mea în spital cu perfuzii în venă, dânșii m-au suspendat
Robert Negoiță, intervenție la Gândul Live

Robert Negoiță, primarul suspendat al Sectorului 3, candidat la aceeași fotoliu la alegerile din 27 septembrie din partea Alianței Electorale Pro România 2020, a atacat, la Gândul Live, „gruparea de tip mafiot” care ar fi responsabilă pentru suspendarea sa din funcție. Edilul-șef a contestat în instanță ordinul prefectului Muncipiului București privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar.

Două săptămâni de izolare, primarul suspendat al Sectorului 3, Robert Negoiță, candidatul Alianței Pro România 2020 la Primăria Sectorului 3, a făcut mărturisiri, la Gândul Live, despre experiența COVID-19, despre cum a trăit, fizic și emoțional, această boală, iar acum se declară pregătit de muncă.

Între timp, pe numele său, prefectul Municipiului București a emis un ordin de constatarea încetării de drept a mandatului de primar, contestat de Negoiță în contencios administrativ. „Nu credeam că voi ajunge aici”, spune Robert Negoiță, al cărui birou de la primărie a fost sigilat, iar funcția, preluată de viceprimar.

„Trebuie să găsim un vaccin împotriva ticăloșilor care au gestionat România până acum”

„Sunt bine, pregătit de treabă, sunt la muncă de azi dimineață, de la 7, chiar dacă cu dificultățile de rigoare, pentru că știți sistemul și partidele astea care au distrus România până acum sunt mai rele decât COVID-ul. Am scăpat cu COVID-ul, dar n-am scăpat de suspendarea prefectului. Mă rog, mâine avem termen”, a explicat Robert Negoiță, la Gândul Live.

„Trebuie să găsim un vaccin împotriva ticăloșilor care au gestionat România până acum. Și mâine avem termen în instanță, am mari speranță că vom avea câștig de cauză și acel ordin va fi desființat în instanță, ca să pot să îmi fac treaba așa cum mi-am făcut-o în ultimii opt ani de zile”, a spus Robert Negoiță.

„În timp ce eu luptam pentru viața mea în spital cu perfuzii în venă, iată ce sunt capabili să facă cei care, repet, au distrus țara asta. În timp ce eram în spital, dânșii m-au suspendat. Sunt detalii pe care o să le mai dezvăluim, o să le mai exprimăm, pentru că aici nu ne luptăm cu niște oameni, cu niște candidați, noi, echipa noastră, în Sectorul 3 ne luptăm cu mafia retrocedărilor care au avut sediul, inima lor a fost în Sectorul 3. Au distrus Sectorul 3, de opt ani de zile mă lupt cu ei, am reușit să câștigăm cele mai mari și cele mai importante obiective, adică Parcul Pantelimon și Parcul IOR, evident că finanțează puternic tot ce înseamnă candidați sau contracandidați sau orice mișcare împotriva mea, inclusiv instituțiile statului, pentru că – o să venim cu dezvăluiri la momentul potrivit referitor la cum s-a făcut suspendarea, cine se ocupă, de ce se ocupă și iată cum statul român devine, dintr-un stat de drept, un stat mafiot. Din nefericire și o spun cu foarte mult regret”, a explicat Robert Negoiță.

„Există o grupare de tip mafiot în România, pe care eu am denumit-o mafia retrocedărilor ilegale, care au activat în primul rând sau mai ales în Sectorul 3, distrugând parcuri, locuri de joacă, parcări, chiar străzi, am început seria dezvăluirilor, pe care o să le continuăm săptămâna viitoare”, a spus Robert Negoiță, răspunzând la întrebarea privind identitatea posibilului inițiator al ordinului de suspendare.

Ce prevede legea

Conform legii, mandatul primarului încetează, de drept, în cazul pierderii, prin demisie, a calității de membru al partidului politic sau al organizației minorității naționale pe a cărei listă a fost ales și în cazul candidaturii pe listele altul partid. Ordinul poate fi contestat în termen de 10 zile în instața de contencios administrativ.

Conform biografiei de pe site-ul Primăriei Sectorului 3, Robert Negoiță s-a implicat în viaţa politică începând cu 2004, când devine membru al PSD. În 2006 este ales vicepreşedinte al organizaţiei de tineret a PSD (TSD), în 2007 este ales preşedinte al Ligii Tinerilor Întreprinzători Social Democraţi (LTISD), în 2008 este ales secretar executiv al organizaţiei centrale a PSD. Începând cu 2010 este ales vicepreşedinte al PSD şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Ilfov, iar din 2011 a devenit preşedinte interimar al Organizaţiei Sector 3 PSD.

Robert Negoiță a devenit primarul Sectorului 3 Bucureşti în urma alegerilor locale din 10 iunie 2012. În data de 5 iunie 2016 a câștigat al doilea mandat de Primar al Sectorului 3, pe listele PSD, partid care a cerut suspendarea mandatului lui Negoiță la PS3, după înființare unui nou partid

La alegerile locale din 27 septembrie, el candidează la fotoliul de primar din partea Alianței Electorale Pro România 2020, candidatură rămasă definitivă în 19 august. Alianța PRO România 2020 este constituită din partidul Pro România și partidul București 2020.

Ordinul prefectului municipiului București privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar al lui Robert Negoiță a fost emis în 31 august.

Într-un caz, anunțat luni, în care un prefect nu a emis un astfel de mandat după ce nouă primari au plecat de la PSD la PNL înaintea alegerilor locale, respectiv prefectul Sucevei, Alexandru Gheorghe Moldovan, organizația PSD Suceava a anunțat că a depus plângere pentru abuz în serviciu.

Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
FOTO. Oana Zăvoranu, apariţie controversată! Ce au putut vedea fanii i-a scandalizat
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
DECLARAȚIA bombă schimbă tot ce știai. A spus ce s-a întâmplat de fapt cu trupurile...
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Emisiunea lui Mihai Gâdea, făcută praf la CNA. 'Este o făcătură!'. Amenzile sunt URIAȘE
CORONAVIRUS 24 septembrie. Situaţia pe judeţe. Bucureşti pe primul loc în topul infectărilor. Alte trei...
Sondaj IRSOP: Gabriela Firea ar câștiga alegerile locale 2020. Diferența dintre ea și Nicușor Dan
Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
CREATURA din ocean care îl ÎNGROZEȘTE chiar și pe marele rechin alb. Descoperire ȘOCANTĂ în...
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
Live video FCSB – Liberec scor. Vezi live video, singurul site care transmite meciul
Este DOLIU uriaş în lumea muzicii: Celebra cântăreaţă a murit
Hemoroizi sau cancer? Care sunt simptomele îngrijorătoare
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide