Scandal imens în dosarul Caracal. Avocata familiei Melencu, acuze dure: “Fiica lui Gheorghe Dincă a mințit. Poliţiştii au sustras un act din dosar s-o acopere”

Publicat: 24 09. 2020, 12:13
Actualizat: 24 09. 2020, 12:15
Gheorghe Dincă, cazul Caracal

Carmen Obârșanu, avocata familiei Luizei Melencu, susține că din dosarul Caracal s-ar fi sustras anumite documente și că de la bun început s-a dorit mușamalizarea cazului. Mai mult, aceasta o acuză pe Daniela, fiica lui Gheorghe Dincă, de minciună, făcând referire la un document găsit în dormitorul presupusului ucigaș.

Procesul în care Gheorghe Dincă este acuzat că le-ar fi ucis pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu a avut, miercuri, un nou termen, la Curtea de Apel Craiova. În fața magistraților, Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu, s-a prezentat cu o geantă plină cu acte, în scopul de a arăta instanței dovada că din dosar au dispărut documente importante.

Carmen Obârşanu susține că a studiat cu mare atenție mare parte din dosar, ocazie cu care a descoperit numeroase nereguli. În plus, ar fi găsit un document care atestă faptul că Daniela, fiica lui Gheorghe Dincă, ar fi mințit când a spus că nu-și mai văzuse tatăl de nouă ani.

În dosar există o poză. Ei au vrut să fotografieze, de fapt, o cartelă telefonică pe care au găsit-o pe masă, în dormitorul lui Dincă. Doar că lângă acea cartelă mai era un document. L-am mărit şi am descoperit că era o decizie de impozitare pentru anul 2019 emisă de Primăria Arad, Direcţia Venituri, pe numele fiicei lui Gheorghe Dincă, Daniela Florentina.

 Ce căuta acest document pe masa lui Dincă? Cum a ajuns acolo? Fiica lui a spus că nu a mai vorbit de doi ani cu taică-său, că nu a mai fost acasă, la Caracal, în casa părinţilor, de vreo 9 ani. Soţia lui Gheorghe Dincă, atunci când a fost la Caracal, după răpirea Luizei, a afirmat că a venit acasă direct din Italia, apoi a mers la Arad şi s-a întâlnit cu fiica. De aceea întreb: cum a ajuns acest document în dormitorul lui Dincă?”, a declarat Carmen Obârșanu, potrivit adevarul.ro.

Documentul la care avocata face referire

Dosarul Caracal. Avocata familiei Melencu acuză: “De la început s-a dorit mușamalizarea!”

Avocata este ferm convinsă că nu se dorește, sub nicio formă, aflarea adevărului și argumentează astfel: “Acest document nu apare în niciun proces verbal, nu mai există la dosar. Apare doar în acea fotografie. De aceea am convingerea că încă de la început s-a dorit muşamalizarea acestui caz. Fiica lui Dincă a minţit! Poliţiştii au sustras un act din dosar s-o acopere. Sunt sigură că ăsta-i adevărul”.

Carmen Obârşanu le-a arătat magistraţilor tot ceea ce a descoperit până acum. Pe 30 septembrie, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova urmează să se pronunţe dacă în acest dosar există suficiente probe că Gheorghe Dincă le-a ucis pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu și să înceapă, astfel, procesul sau cazul va reveni pe masa procurorilor DIICOT.