Sile Cămătaru vrea să dea România în judecată la CEDO

Publicat: 12 05. 2012, 19:53
Actualizat: 14 05. 2012, 15:07

Frații Ion Balint, zis Nuțu Cămătaru, și Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, au fost condamnați, vineri, de instanța supremă, printr-o decizie definitivă, la șase și, respectiv, 13 ani de închisoare, în dosarul în care aceștia au fost judecați pentru trafic de persoane și proxenetism. Instanța a menținut pedepsele mai vechi ale acestora, astfel că Sile Cămătaru ar mai avea de ispășit un rest de pedeapsă de aproape 6 ani de închisoare, el fiind eliberat pentru bună purtare după 7 ani de arest.

Cei doi frați sunt dați în urmărire națională, după ce polițiștii nu i-au găsit la domiciliu, vineri seară, pentru aplicarea mandatelor de executare a condamnărilor definitive. Potrivit avocaților, Sile Cămătaru plănuiește să dea România în judecată la CEDO, susținând că a primit două pedepse pentru o singură infracțiune. Acesta ar cere contopirea pedepselor.

Sile Cămătaru reclamă faptul că Înalta Curte de Casație și Justiție nu a contopit pedeapsa cu numărul total al anilor de închisoare pe care i-a efectuat, iar aparătorii lui susțin că Sile a făcut peste nouă ani de închisoare, însă Curtea nu a dedus din decizia definitivă decât șapte.