Fiul lui Sile Cămătaru: Tatăl și unchiul meu nu au fugit din țară, vor să se clarifice unele lucruri

Fiul lui Sile Cămătaru: Tatăl și unchiul meu nu au fugit din țară, vor să se clarifice unele lucruri
Publicat: 12/05/2012, 18:53
Actualizat: 12/05/2012, 19:54

Fiul lui Sile Cămătaru, Mario Balint, a declarat, sâmbătă, că tatăl și unchiul său, care sunt dați în urmărire națională, nu au fugit din țară și nu intenționează să fugă de lege, ci vor doar „să se clarifice anumite lucruri”.

„Trebuie să se clarifice anumite lucrurile ca să se întoarcă. Nu sunt fugiți”, le-a mai spus el reporterilor, în fața locuinței din Capitală a lui Sile Cămătaru.

Potrivit lui Mario Balint, „clarificările” ar avea legătură cu pedepsele definitive dictate de instanță în cazul fraților Cămătaru.

Frații Ion și Vasile Balint, cunoscuți drept Nuțu și Sile Cămătaru, au fost dați în urmărire națională după ce polițiștii nu i-au găsit la domiciliu, vineri seară, pentru aplicarea mandatelor de executare a condamnărilor definitive.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Capitalei, Alexandru Niculae, cele două mandate vor fi puse în aplicare de Poliția Județului Ilfov, respectiv Poliția Capitalei, pentru că „una dintre cele două persoane căutate are domiciliul în Ilfov”. Niculae nu a precizat însă care dintre cei doi frați domiciliază pe raza județului Ilfov.

„Cele două mandate au sosit la Poliția Capitalei și la Poliția Județului Ilfov, vineri, la ora 22.00. De aceea, cele două unități de poliție au demarat procedurile de căutare la domiciliul acestora, precum și la alte adrese cunoscute. Deoarece aceste persoane (frații Cămătaru – n.r.) nu au fost găsite, a fost sesizat Inspectoratul General al Poliției Române, pentru darea lor în urmărire la nivel național”, a mai spus Niculae.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei a precizat că împotriva celor doi nu exista restricția de a pleca din România. „Este foarte important de știut că Poliția Capitalei nu a fost informată și nu a primit niciun document care să releve faptul că atunci când cele două persoane au fost puse în libertate, împotriva lor a fost luată o măsură obligatorie, preventivă sau altă obligație”, a arătat Niculae.

Întrebat dacă Poliția are informații privind plecarea din țară a fraților Cămătaru, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei a răspuns: „Această informație a venit de la familia uneia dintre persoanele căutate. În acest moment, noi nu putem confirma această afirmație. Chiar în momentul de față, colegii mei sunt în teren și îndeplinesc toate activitățile procedurale pentru identificarea persoanelor căutate”.

Frații Ion și Vasile Balint au fost condamnați, vineri, de instanța supremă, printr-o decizie definitivă, la șase și, respectiv, 13 ani de închisoare, judecătorii menținând, în cazul celor doi, sentința din faza inferioară a procesului.

În cazul lui Vasile Balint, judecătorii instanței supreme au admis parțial recursul acestuia, constatând ca executată în regim de detenție perioada 2 mai 2004 – 19 decembrie 2011, pe care au și dedus-o din condamnarea de 13 ani dată de Curtea de Apel București.

Potrivit deciziei instanței supreme, din pedeapsa lui Sile Cămătaru va fi dedusă o perioadă de aproximativ șapte ani și jumătate, astfel că acesta ar mai avea de executat aproximativ cinci ani și jumătare de detenție.

Frații Cămătaru au fost judecați, alături de rude și apropiați, într-un dosar privind săvârșirea de fapte cu violență, proxenetism, cămătărie și trafic de persoane.

Alături de cei doi, în acest dosar au mai fost judecați Ion Lungu, Cristian Gheorghe, Laurențiu Roman, Laurențiu Cosma, Costel Urzică, Iulian Bocu, Smaranda Stoica, Dănuț Ion, Iulian Marghiolescu, Adrian Panduru, Marian Simirianu, Leonard Bărbieru, Constantin Stoica, Adi Dinescu, Ștefan Gheorghe, Eugen Gheorghe, George Ionuț Teodoru Baboi, Cristian Robert Boboc, Cristian Alexandru Cîrstoiu, Alina Vasile, Silviu „Fluturică” Dudiță, Sile Stan și Angela Stoica.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului