SPANIA. Prințul belgian Joachim a fost confirmat pozitiv după ce a participat la o petrecere privată în Spania. Casa Regală nu a explicat cum au fost încălcate regulile de călătorie

Publicat: 01 06. 2020, 15:40
Actualizat: 01 06. 2020, 15:43
SPANIA. Prințul belgian Joachim a fost confirmat pozitiv după ce a participat la o petrecere privată în Spania. Casa Regală nu a explicat cum prințul Joachim a putut ajunge în Spania, încălcând regulile de călătorie

Prințul belgian Joachim a fost confirmat pozitiv pentru coronavirus după ce a participat la o petrecere privată în Spania, a confirmat Casa Regală din Spania.

Tânărul aristocrat a călătorit în Spania săptămâna trecută și a participat marți la o petrecere cu cel puțin 27 de persoane, au informat presa spaniolă și belgiană.

După ce s-a întors în Belgia, a  fost confirmat pozitiv vineri.

Evenimentul este investigat de poliție, ceea ce ar putea duce la amenzi de până la 10.000 €

Toți oaspeții au intrat ulterior în carantină și poliția investighează evenimentul, ceea ce ar putea duce la amenzi de până la 10.000 € (8.974 de lire sterline) pentru încălcarea regulilor de izolare din Spania.

Palatul belgian a spus că prințul a călătorit în Spania la 24 mai pentru a face un stagiu la o companie și a participat la o „adunare de familie” pe 26 mai. Presa spaniolă a mai raportat că partenerul prințului de 28 de ani este originar din Córdoba.

Comportamentul prințului belgian, criticat de presa din Spania

Comportamentul prințului a fost criticat în Spania, care a înregistrat unul dintre cele mai mari cifre de decese din lume din coronavirus și a îndurat izolări stricte, unde copiii au fost limitați să stea în casele lor, fără a putea merge afară pentru exerciții fizice timp de 45 de zile.

„Mă simt surprins și indignat … [ca] într-un moment de doliu național pentru atât de mulți morți, iese în evidență un incident de acest tip”, a declarat pentru El País subdelegatul guvernului național din Córdoba, Rafaela Valenzuela.

Casa Regală a susținut că prințul a călătorit în Spania din motive profesionale

Presa belgiană a citat Casa Regală care a susținut că prințul a călătorit în Spania din motive profesionale, deși iubita lui Joachim, Victoria Ortiz, este din orașul Andaluzia.

Prințul belgian și-a cerut scuze după ce a fost prins încălcând regulile de blocare ale Spaniei, participând la o petrecere, unde s-a infectat cu Covid-19.

Casa Regală nu a explicat modul în care lui Joachim i s-a permis să călătorească în Spania și să participe la adunare, în ciuda regulilor belgiene care în prezent interzic cetățenii să plece în străinătate și normele spaniole care interziceau intrarea străinilor în țară, cu excepția unor excepții.

Oamenii sunt, de asemenea, din punct de vedere legal, obligați să se auto-carantineze timp de 14 zile după intrarea în Spania.