Starea de sănătate a actriţei Draga Olteanu Matei rămâne gravă. Medic: „Este o pacientă extrem de fragilă”

Publicat: 16 11. 2020, 17:14
Actualizat: 16 11. 2020, 17:15
Starea de sănătate a actriţei Draga Olteanu Matei rămâne gravă. Medic: „Este o pacientă extrem de fragilă” / Foto: Mediafax

Starea de sănătate a actriţei Draga Olteanu Matei nu s-a schimbat, a declarat medicul şef al UPU-SMURD, prof.dr. Diana Cimpoeşu. La trei zile de la internare în Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, este tot la ATI, iar medicii fac eforturi pentru menţinerea funcţiilor vitale.

„Este o pacientă extrem de fragilă”

Starea pacientei este staţionară. Se află în continuare în terapie intensivă cu suport respirator şi hemodinamic. Este o pacientă extrem de fragilă, 87 de ani, care necesită în continuare menţinerea funcţiilor vitale. Este o patologie complexă cardiacă, suprapusă cu o urgenţă gastrointestinală, cu patologie endocrină, o patologie cronică de foarte mulţi ani, care acum s-a acutizat prin pierderea masivă de sânge. De aceea, după cum v-am spus de această dată, cu suport ventilator, cu suport hemodinamic, cu o îngrijire şi o monitorizare atentă, starea dumneaei foarte fragilă se poate schimba de la minut la minut”, a spus Cimpoeșu.

Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, a fost adusă în urgență, de la Spitalul Piatra-Neamț, cu ambulanța, în Unitatea Primire Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”, după ce a suferit o hemoragie digestivă superioară, cel mai probabil din cauza tratamentului anticoagulant pe care îl avea de mai multă vreme pentru afecțiunea cardiovasculară.

În prezent, Draga Olteanu Matei este internată la ATI, în Clinica de gastroenterologie şi hepatologie a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iaşi.

Ipoteză tulburătoare. Actrița Draga Olteanu Matei ar fi putut muri în incendiul de la secția ATI a spitalului din Piatra Neamț + Ce a salvat-o?!

După incendiul care a avut loc la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, în urma căruia au murit 10 persoane și alte 7 au fost rănite, o ipoteză tulburătoare a ieșit la lumină. Îndrăgita actriță s-ar fi putut număra printre victimele de la sectia ATI a SJU Piatra Neamț, fiindcă – inițial – acolo ar fi trebuit să fie internată.

Locuind chiar în Piatra Neamț, Draga Olteanu Matei a fost dusă, bineînțeles, la spitalul de urgență, numai că – din ceea ce au transmis reprezentanții unității sanitare – aici erau două saloane la terapie intensivă. În primul salon erau internați pacienți neinfectați cu noul coronavirus – în acest loc au murit 8 pacienți, în urma incendiului -, iar în al doilea salon se aflau pacienți COVID, 2 dintre ei decedând din cauza flăcărilor care au cuprins locația.