Draga Olteanu Matei, în stare critică, sub ventilație invazivă. Medic: „Următoarele ore și zile sunt foarte, foarte importante”

Draga Olteanu Matei, în stare critică, sub ventilație invazivă. Medic: „Următoarele ore și zile sunt foarte, foarte importante”
Draga Olteanu Matei s-a retras la Piatra Neamț, după pensionare (FOTO: Captură video Youtube)
Publicat: 14/11/2020, 14:32
Actualizat: 14/11/2020, 17:27

Starea de sănătate a actriței Draga Olteanu Matei este monitorizată în permanență de medicii de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași, unde este internată în secția de terapie intensivă, într-o zonă-tampon. Deși nu prezintă simptome specifice, ea a fost testată și pentru COVID-19

Rezultat negativ la testul pentru COVID-19

Rezultatul testului pentru COVID-19 al actriţei Draga Olteanu Matei, venit sâmbătă după-amiază, este negativ, a declarat sâmbătă pentru News.ro şefa UPU SMURD Iaşi prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu.

Actrița în vârstă de 87 de ani este intubată, sub ventilație invazivă, și a fost stabilizată, după ce a ajuns, vineri, la urgențe.

Medicul șef UPU-SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, a declarat, sâmbătă, că Draga Olteanu Matei a fost adusă în urgență, de la Spitalul Piatra-Neamț, cu ambulanța, în Unitatea Primire Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”, după ce a suferit o hemoragie digestivă superioară, cel mai probabil din cauza tratamentului anticoagulant pe care îl avea de mai multă vreme pentru afecțiunea cardiovasculară.

„Vorbim de un pacient vârstnic cu afecțiuni endocrine, cardiovasculare”

„Este vorba de o pacientă și cu afecțiuni cronice, boli cardiovasculare și endocrine, o pacientă care a fost preluată în urgență. S-au început terapia și investigațiile diagnostice. Este în Anestezie-Terapie Intensivă pentru Clinica de Gastroenterologie și Hepatologie Iași. A fost tratată, sedată, investigată. Este stabilizată în acest moment și se fac eforturi ca starea ei să devină una stabilă în continuare. La început pacienta a comunicat cu echipa medicală, a dat date despre istoricul medical, despre tratament, apoi, pentru investigații, pentru endoscopie, a fost sedată și este sub terapie”, a spus dr. Cimpoeșu, citată de Mediafax.

Draga Olteanu Matei a fost testată pentru COVID-19, ca măsură de precauție, chiar dacă nu prezenta simptome specifice și se așteaptă rezultatul.

„Nu erau semne și simptome care să ne ducă cu gândul la o infecție cu SARS-CoV 2, dar, oricum, e în zona-tampon la ATI, fiindcă așa sunt tratați toți pacienții până la venirea testului: se fac toate intervențiile cu păstrarea tuturor precauțiilor până la venirea testului negativ, sperăm. Este în continuare în perioada critică, este sedată sub ventilație invazivă care necesită anestezie generală pentru binele pacientului. Este în continuare perioada critică pentru că vorbim de un pacient vârstnic cu afecțiuni endocrine, cardiovasculare. Următoarele ore și zile sunt foarte, foarte importante”, a declarat dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD, citată de Libertatea.

Potrivit dr. Diana Cimpoeșu, Draga Olteanu Matei a fost supusă unei intervenții endoscopice în cadrul secției de Gastroenterologie și Hepatologie, dar nu s-a pus deocamdată problema unei intervenții chirurgicale.

A jucat în sute de filme, piese de teatru și producții TV

Marea actriță este născută pe data de 24 octombrie 1933 la București. Draga Olteanu Matei este o apreciată actriță de comedie, ce a jucat pe scena Teatrului Național București, în numeroase filme și la televiziune.

Reprezentantă a „generației de aur” a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei are un palmares foarte bogat, ea jucând în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și având peste 100 de roluri în televiziune.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală