Steve Bannon: „Savanții din Wuhan au fugit în Vest. Asistăm la un adevărat Cernobîl biologic!” Fostul strateg-șef de la Casa Albă face declarații uluitoare

Publicat: 12 07. 2020, 15:40
Steve Bannon: „Savanții din Wuhan au fugit în Vest. Asistăm la un adevărat Cernobîl biologic!” Fostul strateg-șef de la Casa Albă face declarații uluitoare

Experții de la laboratorul chinez care s-a aflat în centrul suspiciunii globale privind pandemia de coronavirus ar fi „fugit” în Vest și se află acum la dispoziția servicilor secrete occidentale, a declarat Steve Bannon, „arhitectul” victoriei prezidențiale a lui Donald Trump.

Steve Bannon, cel care a fost strategul-șef al Casei Albe și păstrează o legătură strânsă cu administrația Trump, a declarat pentru The Mail on Sunday că spionii construiesc un caz împotriva Beijingului, pe baza suspiciunii că pandemia globală a fost cauzată de o scurgere de la Institutul de Virologie din Wuhan și mușamalizarea ar fi echivalat cu o „crimă premeditată”.

Bannon condamnă regimul „brutal și autoritar” de la Beijing

Într-un interviu exclusiv, Bannon l-a sfătuit pe premierul britanic Boris Johnson să renunțe la planurile de a permite firmei de telecomunicații chineze Huawei să joace un rol cheie în dezvoltarea noii rețele 5G din Marea Britanie.

Bannon, în vârstă de 66 de ani, este un expert în politica Chinei, spunând că țările vestice ar trebui să conlucreze pentru a înlătura un regim „brutal, autoritar”.

La nivel global, coronavirusul a ucis până acum peste 560.000 de oameni. Declarațiile lui Bannon sunt de-a dreptul incendiare: „Știu că unii fugari lucrează acum cu FBI pentru a dezvălui ce s-a întâmplat în institutul din Wuhan, care a fost administrat foarte periculos. Ei nu vorbesc încă cu presa, dar sunt oameni din laboratorul din Wuhan și alte laboratoare care au venit în Occident și furnizează dovezi privind vina Partidului Comunist Chinez. Cred că oamenii vor fi șocați”.

Bannon: „Virusul s-a răspândit în urma unui accident biologic”/ „Este un adevărat CERNOBÎL!”

Bannon spune că spionii construiesc un caz care arată că virusul s-a răspândit în urma unui accident, rezultat din experimentele pentru dezvoltarea unor vaccinuri, care să contracareze virusurile de tip Sars.

Potrivit lui Bannon, oamenii de la aceste laboratoare „au început să fugă din țară încă din februarie”.

„În Wuhan a fost un Cernobîl biologic, dar centrul de gravitate a fost în jurul laboratorului, în privința numărului de victime. Ca și la Cernobîl, autoritățile au mușamalizat – statul răspunde doar în fața lui și se protejează doar pe el”.

Bannon a mai spus că Taiwanul ar fi informat OMS (Organizația Mondială a Sănătății) încă din 31 decembrie 2019 cu privire la o epidemie în provincia Hubei (unde este și Wuhan). Autoritățile din Beijing au fost informate în 2-3 ianuarie 2020, dar au preferat să mușamalizeze totul și să semneze acordul comercial cu SUA în 15 ianuarie.

Guvernul chinez neagă că pandemia ar fi pornit de la laboratorul de virusuri din Wuhan și invocă o „teorie a conspirației”. OMS neagă orice complicitate în a mușamaliza situația gravă, alături de China.