Tânăra drogată care și-a scos ochii a primit o pereche de proteze oculare: „Am fost atât de încântată. Vreau să par normală pentru cei din jur” (VIDEO + FOTO)

Publicat: 19 08. 2020, 10:23

O tânără mamă din Carolina de Sud, care și-a scos ochii, sub influența drogurilor, ar putea fi salvată de o proteză oculară inovatoare, care o va face să pară „mai normală pentru restul lumii”.

Kaylee Muthart, din Anderson, Carolina de Sud, avea 20 de ani când și-a scos ochii și i-a zdronit în mâini, în februarie 2018, după ce a tras pe nas și și-a injectat metamfetamină, scrie New York Post.

„Am crezut că trebuie să îmi scot ochii”

Drogurile amplifică temerile și ceea ce crezi”, a declarat femeia pentru People. „Am crezut că trebuie să-mi scot ochii și să salvez lumea”.

După ce a comis actul îngrozitor de mutilare, Muthart a renunțat definitiv la droguri. Miercuri, aceasta a primit o proteză oculară de la Dr. Joseph Gorrin, din cadrul Clinicii Gorin din Greenville.

„Sunt atât de încântată”, a spus tânăra, care s-a înscris la școala pentru orbi. „Vreau să par mai normală pentru cei din jur”.

Alex George, prietenul acesteia, a declarat că „i s-a topit inima” când a văzut că iubita lui primește ochii artificiali.

„Nu a fost niciodată diferită pentru mine, dar știu că și-a dorit acest lucru de mult timp și sunt fericit pentru ea. Am simțit multă, multă fericire și îi mulțumesc lui Dumnezeu”, a spus bărbatul.

„Am scăpat de droguri, lupta a fost crâncenă”

Muthart a sărbătorit evenimentul printr-o cină romantică alături de George la restaurantul Applebees, unde au avut prima întâlnire în trecut.

„Înainte de cină m-a machiat singură, a fost prima oară de când mi-am pierdut vederea. M-am simțit foarte specială”, a declarat Muthart.

Muthart, care va primi în curând un câine însoțitor, a declarat că a învățat să folosească „Braille”, poate găti, spăla haine, face patul și chiar are grijă de animale. Femeia vrea să termine liceul și să meargă la facultate.

„M-am schimbat foarte mult față de acum doi ani”, a spus tânăra. „Am scăpat de droguri, a fost îngrozitoare lupta. Am avut halucinații, dar le-am depășit grație lui Dumnezeu”.