Captură de droguri în valoare de peste 300 de milioane de euro, confiscată de autoritățile germane. Cum prosperă comerțul mondial cu droguri în plină pandemie

Captură de droguri în valoare de peste 300 de milioane de euro, confiscată de autoritățile germane. Cum prosperă comerțul mondial cu droguri în plină pandemie
Publicat: 11/08/2020, 17:26
Actualizat: 06/04/2021, 14:25

Autoritățile din Hamburg au găsit cocaină în valoare de peste 300 de milioane de euro într-un container de marfă. Oficialii avertizează că comerțul mondial de droguri continuă să prospere, în ciuda închiderilor temporare de frontieră în timpul pandemiei coronavirusului.

 Una dintre cele mai mari cantități confiscate vreodată în nordul portului german, trimisă din Guyana, țară din Nordul Americii de Sud

Autoritățile din Hamburg au descoperit 1,5 tone de cocaină într-o marfă pentru containere, una dintre cele mai mari cantități confiscate vreodată în nordul portului german, a declarat luni un purtător de cuvânt al Biroului de Investigații Vamale.

Captura de droguri care are o valoare stradală estimată în jur de 300 de milioane EUR (353 milioane de dolari), a fost ascuns între pungile de orez din containerul care a venit din Guyana, a informat ziarul local Hamburger Abendblatt, potrivit DW.com.

„Cele 1,5 tone de cocaină confiscate ar fi triplat în prețul vânzărilor de stradă”, a spus Hamburger Abendblatt, un oficial.

Containerul cu droguri urma să ajungă în Polonia. Coletele erau inscriptionate cu diverse simboluri

Containerul ajunsese în portul Hamburg la sfârșitul lunii iunie pe nava containerului cu o lungime de 300 de metri.

Aici, containerul urma să fie încărcat pe o navă de alimentare împreună cu alte 11 containere de transport și apoi să transporte în final marfa în Polonia. În acest scop, containerul a fost depozitat temporar la terminalul din Hamburg.

Anchetatorii de la Grupul Comun de Investigații Vamale și Poliție (JIT) au primit informații despre contrabanda cu droguri.

Toate coletele aveau diverse simboluri pe ele, inclusiv fața unei pisici, cocoșul galic și Ampelmännchen (simboluri semafor roșu și verde afișate pe semnalele pietonale din Germania). Câteva sute de pachete au fost marcate cu același logo.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase