Tik Tok, evaluată la 60 miliarde de dolari! Câți bani ar urma să plătească Oracle și Walmart pentru acțiunile chinezilor

Publicat: 21 09. 2020, 08:27
TikTok / Foto caracter ilustrativ

China ByteDance, compania care deține Tik Tok, a anunțat că aplicația valorează 60 miliarde de dolari.

Donald Trump și-a dat acordul ca Oracle și Walmart să cumpere o parte din acțiunile Tik Tok, pentru a putea funcționa legal în SUA.

Potrivit Bloomberg, citat de Mediafax, Oracle și Walmart au dreptul să cumpere 12,5%, respectiv 7,5% din Tik Tok, care va deveni Tik Tok Global, cu sediul central în Texas.

Cele două companii ar urma să plătească 12 miliarde de dolari pentru acest privilegiu.

Pe piața din SUA, Tik Tok produce între 20-50 miliarde de dolari, iar Oracle va avea acces total la coduri, astfel încât datele utilizatorilor din SUA să fie în siguranță.

În Europa, Tik Tok are peste 100 milioane de utilizatori activi. Mai mult, Byte Dance este cea mai valoroasă companie privată din lume, evaluată la 140 miliarde de dolari, potrivit unei analize CB Insights.

Bonus interesant: Trump caută metode ca o parte din tranzacţia TikTok să ajungă la Trezoreria SUA!

Președintele Americii Donald Trump nu renunţă la ideea de a trimite la Trezorerie o bună parte din viitoarea tranzacţie de cumpărare a TikTok. Acesta a abordat subiectul cu preşedintele Oracle, Larry Ellison, şi cu CEO-ul Wallmart, Doug McMillon.

Noul trend bizar pe TikTok, ”trauma porn”

O nouă tendință deranjantă pe TikTok implică tinerii care se prefac că sunt victime ale Holocaustului, transmitand mesaje din Rai.
Personajele din video-uri TikTok imită victimele care au murit în lagărele conduse de naziști

În videoclipuri, „creatorii” par să poarte machiaj care imită arsuri sau vânătăi în timp ce explică modul în care au murit în lagărele  conduse de naziști, transmite Insider.

Alte versiuni arată persoanele care acționează despre reprezentările genocidului poporului evreu în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în unele cazuri folosind imaginea de fundal a rețelei de lagăre de concentrare din Auschwitz.