• Publicat:
Știri

Tribunalul București: Inculpații din dosarul crimei din Piața Constituției, dezinhibați și fără respect față de lege

Tribunalul București: Inculpații din dosarul crimei din Piața Constituției, dezinhibați și fără respect față de lege
Tribunalul București arată, în motivarea arestării celor 6 persoane în dosarul crimei din Piața Constituției, că agresorii ar fi putut rezolva pașnic conflictul, dar au manifestat dezinhibiție și vădită lipsă de respect față de lege, astfel că nu se poate lua o măsură mai blândă în cazul lor.

Magistrații Tribunalului București au decis arestarea preventivă a celor șase persoane implicate în crima din Piața Constituției, considerând că aceștia nu pot beneficia de o măsură mai blândă, date fiind gravitate faptelor și consecințele lor.

Judecătorii arată că cei șase ar fi avut posibilitatea și pârghiile necesare rezolvării conflictului, dar au manifestat dezinhibiție și lipsa de respect față de lege.

„Având în vedere gravitatea faptelor, determinată de natura și consecințele lor, de pericolul sporit pe care îl reprezintă, de valorile sociale ocrotite de lege dar lezate prin activitatea inculpaților, respectiv dreptul la viață și la integritate corporală, cu atât mai mult cu cât evenimentul s-a derulat într-o zonă publică în centrul orașului, într-un areal în care își desfășoară activitatea o serie de instituții importante ale statului, ceea ce denotă corelativ o dezinhibiție totală a inculpaților și o vădită lipsă de respect față de lege, judecătorul apreciază că (…) privarea de libertate a inculpaților, sub forma arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică”, se arată în motivarea arestării preventive a celor șase inculpați.

Judecătorii consideră că o măsură mai blîndă, precum controlul judiciar sau arestul la domiciliu nu ar oferi garanții pentru eliminarea riscurilor desfășurării anchetei.

„O măsură mai blândă, cum ar fi controlul judiciar sau arestul la domiciliu, așa cum a solicitat apărarea inculpaților, neprezentând suficiente garanții pentru eliminarea vreunui risc care ar putea afecta desfășurarea în bune condițiuni a procedurilor judiciare, cu atât mai mult cu cât pentru parte dintre inculpați se solicită măsuri alternative în condițiile în care se susține că nu sunt probe în legătură cu implicarea acestora în contextul infracțional”, mai arată judecătorii.

Un bărbat a murit și un altul a fost rănit în urma conflictului din 29 septembrie, din Piața Constituției, cazul fiind investigat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și de Serviciul Omoruri.

În acest dosar, se află în arest preventiv alți șase bărbați, măsura fiind luată de magistrații Tribunalului București în data de 5 octombrie. Un alt bărbat a fost reținut joi seara.

Polițiștii au efectuat în data de 4 octombrie, 21 de percheziții domiciliare în București în dosarul crimei din Piața Constituției, potrivit unui anunț al Parchetului de pe lângă Tribunalul București, verificările fiind începute la aproape o săptămână de la bătaia din centrul Capitalei.

Perchezițiile au avut loc în zona Petricani – Lacul Tei și au vizat capturarea bărbatului suspectat pentru uciderea unei persoane în bătaia care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

Piața Constituției este supravegheată de echipe mixte formate din polițiști de siguranță publică, jandarmi, polițiști rutieri și agenți de la Serviciul Operațiuni Speciale, în anumite intervale orare. Măsurile vin în urma unei încăierari de duminica trecută, din Piața Constituției, când mai multe persoane s-au bătut cu bâte și săbii.

 

Inchide