Tribunalul București respinge cererea lui Dragnea de schimbare a judecătorului din dosarul lui

Tribunalul București respinge cererea lui Dragnea de schimbare a judecătorului din dosarul lui
Publicat: 29/01/2020, 12:54

Tribunalul București a respins cererea de recuzare a magistratului care judecă o contestație la executare formulată de Liviu Dragnea. Fostul lider PSD a cerut schimbarea judecătorului pe motiv că nu e imparțial, întrucât acesta a semnat un memoriu unde erau criticate chiar afirmațiile lui Dragnea.

„Am făcut o cerere de recuzare, întrucât dânsa a formulat o cerere de abținere în care a invocat aceleași temeiuri în care le-a invocat și prima judecătoare care s-a abținut și a cărei cereri de abținere a fost admisă. Este vorba despre faptul că au semnat un memoriu către CSM cu privire la niște afirmații făcute în mod special de domnul Dragnea. Atâta timp cât un judecător, din această perspectivă, semnează un asemenea memoriu, noi am considerat – ca și prima instanță, care a admis cererea de abținere – că nu poate fi imparțială nici măcar aparent”, a declarat avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, la Tribunalul București.

Însă, după deliberare, instanța a respins cererea de schimbare a judecătorului.

Știre inițială

Fostul Lider PSD ajuns la Tribunalul București în jurul orei 8:30 pentru judecarea unei contestații la executare formulată de acesta împotriva deciziei de condamnare din Dosarul Angajărilor fictive, alături de avocații Flavia Teodosiu și Corneliu Liviu Popescu.

La termenul de joi, avocații au formulat o cerere de recuzare a judecătorului, iar un alt complet de la Tribunalul București se va întruni pentru a delibera asupra solicitării. Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a respins pe 21 ianuarie recursul în casație înaintat de Liviu Dragnea și celelalte persoane condamnate în dosarul Protecția Copilului Teleorman împotriva deciziei prin care au primit pedepse cu executare. Decizia instanței supreme este definitivă.

Avocata fostului lider al PSD, Flavia Teodosiu, a declarat în fața Completului de 5 judecători că în sarcina clientului ei nu se poate reține fapta de instigare la abuz în serviciu.

„Dreptul de a aplica sau nu sancțiunea disciplinară este un drept exclusiv al angajatorului. Dacă Legiuitorul nu a impus o sancțiune expresă pentru angajator, în opina noastră nu se putea reține lipsa de sancționare în cazul doamnei Alesu Floarea (n.r. – fosta directoare generală a DGASPC). Dacă doamna Alesu nu poate fi sancționată, nici în cazul domnului Liviu Dragnea nu se poate reține fapta de instigare la abuz în serviciu. (…) Am înțeles să formulez recurs în casație deoarece aceste texte de lege niciodată nu puteau să ducă la condamnarea doamnei Alesu, cu atât mai puțin a domnului Dragnea. Admiteți recursul în casație și dispuneți achitarea cu toate consecințele legale”, a declarat avocata lui Liviu Dragnea, potrivit adevărul.ro.

La momentul transmiterii știrii, un compelt de judecători de la Tribunlul București deliberează cu privire la cererea de recuzare formulată de avocații lui Liviu Dragnea.

Cererea întemeiată de avocați se bazează pe motivul că judecătoarea Manuela Orzață a semnat o cerere a Forumului Judecătorilor din România prin care solicita, alături de alți magistrați, apărarea reputației în urma unor declarații politice făcute chiar de Liviu Dragnea.

La rândul ei, judecătoare a depus o cerere de abținere invocând același motiv, însă i-a fost respinsă. Abia după refuzarea cererii, avocații fostului lider PSD au formulat cererea de recuzare.

Foto: caracter ilustrativ

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Vremea 13 mai - 10 iunie 2024. ANM anunță ploi și vânt în toată țara;...
Când vine vara în România? Meteorologii au făcut anunțul
Vești bune despre Florin Piersic. Medicii de la Spitalul ”Foișor” au facut anunțul: ”Se alimentează...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Diabetul ar putea fi vindecat de un medicament anticancerigen
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Eliminare neașteptată la Survivor All Stars. Întros din exil, Zanni a mai făcut o victimă
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
Ce spune Alexandru Rafila despre bacteria nosocomială luată de Florin Piersic de la o branulă
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Oamenii cred că Inteligența Artificială este „mai morală”, indică un studiu