Ucraineancă de 79 de ani, despre eventuala invazie a Rusiei: „Sunt gata să trag! Îmi voi apăra casa, orașul, copiii!”

Publicat: 14 02. 2022, 18:03
Actualizat: 14 02. 2022, 18:05
Ce spune o ucraineancă de 79 de ani despre eventuala invazie a Rusiei / Sursă Foto: Facebook - Captură

Mulți cetățeni din Ucraina se antrenează pentru a face față unei eventuale invazii a Rusiei. În acest context, până și pensionarii au pus mâna pe arme.

Mai mulți civili participă în aceste zile la antrenamente pentru a învăța să tragă cu arma. O femeie de aproape 80 de ani a lăsat totul deoparte și s-a apucat de trageri pentru ca dacă va fi nevoie, să-și apere țara.

Imaginile cu femeia la antrenament au făcut înconjurul globului. Mii de oameni au fost impresionați de prezența sa.

”Nu vreau să-mi pierd ţara, oraşul meu” a spus Valentina Konstanynovka în vârstă de 79 de ani.

După ce imaginile au fost făcute publice, a urmat o adevărată avalanșă de mesaje, iar femeia a ajuns pe prima pagină a celor mai titrate publicații de pe mapamond. Oamenii din toată lumea au lăudat patriotismul și curajul femeii de aproape 80 de ani. Ucrainenii o descriu drept o adevărată eroină a acestor zile grele.

„O cunosc, a fost vecina noastră. A locuit în casa de lângă. Este o femeie frumoasă, o ucraineancă adevărată”, scrie un bărbat pe o rețea socială.

La 79 de ani, Valentina Kostantynovska ia parte la pregătirea de bază de luptă în Mariupol, organizată de Garda Națională pentru apărarea Ucrainei împotriva unei escalade militare pe scară largă a Rusiei. Această femeie este eroina mea, scrie un alt utilizator de internet.

Forțele speciale ucrainene organizează de câteva săptămâni antrenamente pentru civili. Instructori cu experiență au învățat adulții și copiii cum să folosească armele și primele mișcări în caz de atac.