Duma de Stat, două proiecte de rezoluție pentru ca Rusia să recunoască independența ”republicilor” Donețk și Lugansk din Ucraina  

Duma de Stat, două proiecte de rezoluție pentru ca Rusia să recunoască independența ”republicilor” Donețk și Lugansk din Ucraina   
Duma de Stat | Foto - Profimedia Images

Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului Federației Ruse, pregătește două proiecte de rezoluție prin care independența autoproclamatelor republici Donețk și Lugansk din Ucraina ar putea fi recunoscută de Rusia.

Criza de la granița ucraineană rămâne la cote alarmante, iar strategii militari și analiștii politici au conchis, de mai mult timp, că Vladimir Putin poate ordona o invadare a Ucrainei în orice moment – având forța militară necesară -, numai că ar fi nevoie și de un ”motiv” plauzibil pentru o astfel de intervenție.

Potrivit unor surse Interfax, în Duma de Stat sunt pregătite două proiecte de rezoluție prin care criza de la granița ucraineană nu ar fi detensionată, ci ar atinge un nivel care ar putea fi caracterizat drept ”incandescent”.

Dacă o astfel de informație va fi confirmată, președintelui Vladmir Putin i se va solicita, în Duma de Stat, să recunoască independența RPD (Republica Populară Donețk) și RPL (Republica Populară Lugansk).

”Problema este extrem de importantă și responsabilă. Washingtonul intensifică tensiunile, furnizează arme Ucrainei împreună cu țările europene, Kievul continuă să nu respecte acordurile de la Minsk. Toate acestea reprezintă amenințări și riscuri pentru viața cetățenilor și compatrioților noștri care trăiesc în Lugansk și Donețk”, a declarat preşedintele Dumei, Veaceslav Volodin, potrivit Interfax.

”Preşedintele Zelenski ignoră Acordurile de la Minsk, NATO vrea să ocupe Ucraina”

Într-o asemenea situație, separatiștii pro-ruși din respectivele ”republici” autoproclamate ar putea cere intervenția Rusiei, ceea ce ar duce la o reacție militară a Ucrainei, iar de aici și până la un scenariu de război nu mai este decât un pas.

Vor fi luate în considerare – și aduse în atenția Dumei de Stat marți, 15 februarie – cele două proiecte alternative. În primul caz, documentul – înaintat Dumei de Stat de către deputații Partidului Comunist – odată adoptat, va fi trimis imediat președintelui Vladimir Putin.

În al doilea caz, documentul – înaintat Dumei de către deputații partidului Rusia Unită, cel mai puternic partid din Rusia, partidul lui Vladimir Putin – va fi transmis, mai întâi, Ministerului Afacerilor Externe și altor agenții guvernamentale de la Moscova pentru a fi analizate, după care ”se va putea reveni la luarea în considerare”.

”Vedem că preşedintele (n.red. – ucrainean) Zelenski ignoră Acordurile de la Minsk (n.red – pentru soluţionarea conflictului din Donbas). NATO vrea să ocupe Ucraina. Şi una, şi cealaltă pot rezulta într-o tragedie. Nu putem permite acest lucru”, a mai spus preşedintele Dumei.

Conform acestuia, ”trebuie găsită o soluţie” pentru garantarea securităţii cetăţenilor ruşi din Donbas, cărora Rusia le-a distribuit peste 700.000 de paşapoarte.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani