Un consilier local USR voia să cumpere iPhone-uri de ultimă generație pe banii statului! Un singur telefon costă între 6.000 și 7.000 de lei

Publicat: 06 02. 2021, 12:14

Un consilier local din Gorj, respectiv și localitatea Fărcășești, realizase un proiect de hotărâre prin care voia să propună Consiliului Local cumpărarea a mai multor telefoane de lux, respectiv iPhone 12 Pro, de 256 GB.

Robert Belgiu voia să achiționeze pe banii statului 14 telefoane mobile de lux, prin intermediul proiectului pe care intenționa să îl propună. Un singur telefon costă între 6.000 și 7.000 de lei, ceea ce înseamnă că întreaga sumă s-ar fi ridicat la aproape 100.000 de lei.

Propunerea consilierului USR, o cheltuială de aproape 100.000 de lei

„Art.1. Achizționarea unor telefoane mobile cu abonament marca iPhone 12 Pro 256 GB pentru toți consilierii locali și secretarul UAT Fărcășești. Art.2. Se împuternicesc cu ducere la îndeplinire a prezentei, primarul comunei Fărcășești și Secretarul General UAT Fărcășești. Art.3. Secretarul General UAT Fărcășești va comunica prezentul.”, se prevede în proiectul de hotărâre.

Cele 14 telefoane ar fi urmat să ajungă la cei 13 consilieri locali și la secretarul general.

Un singur telefon costă între 6.000 și 7.000 de lei

„Având în vedere prevederile art.139, alin (1) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, faptul că jumătate dintre consilierii mandatului 2020-2024 sunt pentru prima oară în consiliul local și faptul că este nevoie atât de tablete, cât și de telefoane mobile pentru a comunica cât mai eficient și modern pe perioada pandemiei, consider că achiziționarea unor astfel de telefoane performante înlocuiește achiționarea unor tablete și telefoane cu abonament. Este necesar, în aceste vremuri grele să gândum și să acționăm cât mai eficient, căci oricând ședințele de consiliu local se pot ține online cu ajutorul tehnologiei, iar autoritatea deliberativă și secretarul General UAT sunt stâlpii legalității bunei desfășurări în aceste vremuri fără egal”, susține consilierul local Belgiu Robert Antonică în referatul de aprobare al proiectului.

Ulterior, se pare că după ce a depus documentul la Consiliul Local, consilierul USR și-a dat seama că efortul bugetar este prea mare, potrivit gorjonline.ro.