Producția și livările smartphone-ului Apple suspendate din cauza coronavirusului. Apple se așteaptă deja la o scădere de 10% a livrărilor de iPhone

Producția și livările  smartphone-ului Apple suspendate din cauza coronavirusului. Apple se așteaptă deja la o scădere de 10% a livrărilor de iPhone
Publicat: 04/02/2020, 19:27

Foxconn preconizează un impact „mare” asupra producției și livrări către clienți, inclusiv Apple, care se confruntă cu o întrerupere în cazul în care o fabrică chineză se oprește din cauza focarului de coronavirus se extinde într-o a doua săptămână, a spus o persoană cu cunoștințe directe despre chestiune.

Foxconn, care produce telefoane iPhone pentru Apple, a decis să oprească „aproape în totalitate” producția sa din China, după ce autoritățile au informat companiile că trebuie să își mențină închise fabricile cel puțin până la data de 10 februarie.

Apple se așteaptă deja la o scădere de 10% a livrărilor de iPhone și și-a închis magazinele și birourile din China până pe 9 februarie.

Săptămâna trecută, CEO-ul Apple, Tim Cook, a spus investitorilor că prognozele veniturilor companiei pentru trimestrul următor reflectau o întârziere în redeschiderea instalațiilor de producție.

Jumătate din producția iPhone-urile, la nivel mondial, este realizată de Foxconn în Zhengzhou, China, unde aproximativ 350.000 de oameni lucrează cot la cot pentru a asambla cel mai profitabil produs Apple, potrivittheverge.com

Aproape toate telefoanele iPhone din lume sunt fabricate în China, cele mai multe de Foxconn, iar unele de Pegatron.

Săptămâna trecută, Foxconn a emis o declarație oficială în care consideră că livrările iPhone nu vor fi încetinite și a luat măsuri pentru a-și îndeplini obligațiile de producție. Acestea includ transferul producției către fabricile din Vietnam, India și Mexic pentru a umple golul. În plus, Foxconn intenționează să emită ture suplimentare, după ridicarea interdicției, pentru a compensa actualele întârzieri.

Cel puțin 425 de persoane au murit ca urmare a infecției cu noul coronavirus în China, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 20.438, conform bilanțului publicat marți dimineață de autoritățile medicale de la Beijing.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 64 de noi decese din cauza coronavirusului, toate în provincia Hubei, unde virusul a fost depistat prima oară, a transmis Comisia Națională de Sănătate de la Beijing.

Loredana Dinu
S-a născut în București și este absolventă a Facultăţii de Științe Politice și a două programe de masterat. Și-a desfășurat o parte din activitate la Bruxelles, în perioada studiilor, în cadrul instituțiilor europene. A contribuit citeste mai mult