Un jandarm a adoptat câinele cu care a lucrat, după ce patrupedul a ieșit la pensie

Un jandarm a adoptat câinele cu care a lucrat, după ce patrupedul a ieșit la pensie
Publicat: 04/02/2020, 14:30

Potrivit unui comunicat al IJJ Botoșani, Obiva, o femelă de Ciobănesc belgian, a fost ,,trecută în rezervă” din serviciul activ, pentru că a împlinit nouă ani.

Ea a participat în ultimii ani la numeroase misiuni alături de conductorul ei, plutonierul major Rotaru Ciprian.

Potrivit reprezentanților Jandarmeriei Botoșani, una dintre misiunile la care a participat Obiva a fost cea de asigurare a măsurilor de ordine la meciul de fotbal dintre FC Botoșani și Legia Varșovia din iulie 2015, în cadrul Europa League.

„Chiar dacă în ziua respectivă Indicele de Temperatură – Umiditate a depășit pragul critic de 80 de unități în municipiul Botoșani, în contextul unei temperaturi resimțite de 37 de grade la umbră, Obiva a fost prezentă alături de subofițerul jandarm până la finalul acestei misiuni , pregătită să intervină dacă situația operativă ar fi impus-o”, se arată în comunicatul IJJ Botoșani.

Potrivit acestuia, Obiva a fost adoptată de plutonierul major Rotaru Ciprian.

„Începând de ieri, Obiva a fost preluată de Ciprian, care o va îngriji și va fi alături de ea până la , indiferent când va fi acesta. Legătura sufletească dintre Obiva și Ciprian, închegată în toți anii în care au executat misiuni împreună, nu se va sfârși acum, ci va continua, sperăm, pentru cât mai mult timp”, susțin reprezentanții Jandarmeriei Botoșani.

Foto ilustrativ / Captură

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase