Un militar a leșinat în preajma lui Klaus Iohannis. Care a fost reacția președintelui

Publicat: 23 07. 2020, 17:35
Actualizat: 06 04. 2021, 18:36

Președintele Klaus Iohannis s-a aflat, joi, la ceremonia de înființare a Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est, unde a avut loc un incident. În vecinătatea zonei în care se afla șeful Statului, o tânără militar a leșinat și a avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Președintele Iohannis a fost prezent la Cincu, la evenimentul Armatei, unde unui cadru militar i s-a făcut rău și a fost nevoie de intervenția unui echipaj SMURD.

Președintele a mers la ambulanța unde se afla cadrul militar, pentru a afla vești despre starea de sănătate a tinerei.

Schimbare de atitudine. La Ziua Marinei din 2019, Iohannis și-a continuat discrusul în timp ce unui militar i se făcuse rău

În 2019 Iohannis a fost martorul unui incident similar, însă atunci a fost imperturbabil. Se pare că președintele a învățat din experiență și a început să fie mai implicat în asfel de situații, după ce, anul trecut un militar a leșinat la Ziua Marinei, în timp ce Iohannis și-a continuat discrusul, fără să schițeze vreun gest de îngrijorare.

Klaus Iohannis a participat alături de ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu la ceremonia de înfiinţare a Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est și la desfășurarea etapei finale a Exercițiului cu termen scurt de notificare.

„Felicitări tuturor militarilor care au fost implicați în organizarea și punerea în practică a acestui exercițiu, un exercițiu care ne-a demonstrat că Armata noastră se poate pregăti în orice condiții și poate să aibă rezultate dintre cele mai bune.

A fost un exercițiu impresionant și nota deosebită a fost dată de faptul că a fost un exercițiu cu alarmare într-un termen scurt. Totuși, impresionant cum au reușit forțele să lucreze împreună. Se vede că de la comandă până la execuție lucrurile funcționează foarte bine”, le-a transmis președintele militarilor români care au luat parte la exercițiu.