Un polițist din Teleorman ar fi răspuns la un apel 112: Băi Lache!

Un polițist din Teleorman ar fi răspuns la  un apel 112: Băi Lache!
Publicat: 23/01/2020, 16:32

Bărbatul din Teleorman scrie pe Facebook că era, miercuri, pe o stradă din Alexandria cu mașina când a observat o femeie care dansa pe mijlocul drumului, iar când mașinile se apropiau, aceasta pur și simplu sărea în fața lor.

Teleormăneanul spune că femeia părea să fie într-o criză și s-a temut atât pentru siguranța ei, cât și pentru cea a șoferilor. În consecință, bărbatul a sunat la numărul unic de urgență 112.

„Am sunat la 112 să le spun că pe strada Cuza Vodă din Alexandria e o femeie care se aruncă în fața mașinilor. Am fost transferat către un domn polițist care m-a întrebat de ce nu am oprit mașina să o conving eu pe doamna aceea cu probleme să părăsească carosabilul. I-am spus că nu e asta treaba mea, ci a Poliției. Apoi a ridicat tonul, mi-a spus că nu e treaba dânsului să consilieze persoane cu probleme psihice. M-am enervat și l-am întrebat cum se numește. A refuzat să răspundă, apoi mi-a spus «Băi Lache!». Da. Polițistul de la 112 mi-a spus «Băi Lache!» și a închis.

Bărbatul a mers joi la Poliție și a cerut înregistrarea conversației sale cu polițistul.

Poliția Teleorman susține, însă, cu totul altceva.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Teleorman, Dana Pășu, polițistul de la 112 nu ar fi folosit acel apelativ, ci ar fi spus, de fapt, „OK”.

Mai mult, apelul a fost direcționat către Poliția Municipală Alexandria, iar comisarul șef Iulian Orbeșteanu a ascultat personal convorbirea și spune că apelativul nu a fost folosit în discuția telefonică.

„Apelul a fost direcționat către Poliția Alexandria, iar domnul Iulian Orbeșteanu a ascultat convorbirea, în urma informațiilor apărute în spațiul public, si spune că apelativul nu a fost folosit. De fapt, polițistul i-a spus cetățeanului «OK». În acest moment, se verifică situația apărută în spațiul public și nu știm ca cetățeanul să fi făcut plângere, dar pe înregistrare nu apare apelativul în cauză”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman pentru Mediafax.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase