Un român și un spaniol, trimiși în judecată pentru că au introdus DROGURI DE ZECE MILIOANE DE EURO prin Portul Constanța

Redactor:
Vlad Mironescu
Un român și un spaniol, trimiși în judecată pentru că au introdus DROGURI DE ZECE MILIOANE DE EURO prin Portul Constanța
Un român și un spaniol vor fi judecați, la Buzău, pentru introducerea în România, prin Portul Constanța, a 160 de kilograme de cocaină, în valoare de zece milioane de euro, drogurile provenind din Bolivia.

Un român și un spaniol vor fi judecați, la Buzău, pentruintroducerea în România, prin Portul Constanța, a 160 de kilogramede cocaină, în valoare de zece milioane de euro, drogurileprovenind din Bolivia.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor deCriminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centralăau dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, ainculpaților Anghel Romeo Sebastian, de 30 de ani și Alvarez MorenoIbon, 36 de ani, cetățean spaniol, pentru trafic internaționalilicit de droguri de mare risc, informează, marți, Biroul de presăal DIICOT.

Inculpații Anghel Romeo Sebastian și Alvarez Moreno Ibon fac partedintr-un grup infracțional organizat transnațional de traficanți dedroguri, care intenționa să introducă în România, prin PortulConstanța, cantitatea de aproximativ 500 de kilograme cocaină, drogde mare risc, disimulată în mărfuri expediate în containere.

În acest scop, inculpații au identificat o firmă înmatriculată înlocalitatea Săpânța, județul Maramureș, prin intermediul căreia auefectuat un import, introducând în țară un container, marfadeclarată fiind parchet din lemn, provenind din Santa Cruz,Bolivia.

Transportul a ajuns în Portul Constanța și ulterior, în cadrul uneilivrări supravegheate, în localitatea Săpânța, județulMaramureș.

În 29 martie 2011, cu ocazia percheziției efectuate de procuroriiDIICOT la sediul firmei importatoare, la efectuarea controluluifizic total asupra conținutului containerului, s-a găsitdisimulată, în compartimente special amenajate în paleții cuscânduri, cantitatea de aproximativ 160 de kilograme de cocainăavând puritatea 99 la sută.

Drogurile proveneau din Bolivia, transportul urmând să tranzitezeteritoriul României, având ca destinație finală Europa deVest.

Valoarea de piață a drogurilor este de zece milioane de euro.

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea cauzei spre competentăsoluționare Tribunalului Buzău.

Departamentul Eveniment, [email protected]

Inchide