VIDEO | Un SOLDAT RUS a ales să se predea unei drone ucrainene, apoi camarazii săi au început să tragă asupra lui. Ce s-a întâmplat după

Publicat: 11 05. 2023, 08:56
Actualizat: 11 05. 2023, 09:27

This browser does not support the video element.

Armata ucraineană a luat prizonier un sodat rus cu ajutorul unei drone. S-a întâmplat marți, în apropiere de Bahmut, potrivit Ukrinform. Imaginile au apărut pe rețelele sociale.

Soldatul rus a ales să se predea, însă camarazii săi au observat lucrul acesta și au început să tragă asupra sa.

„Un act caritabil din partea Forțelor Armate ale Ucrainei pe 9 mai. Echipa UCAV (compania de vehicule aeriene fără pilot) a depistat un soldat rus, care s-a rugat să nu fie bombardat. Echipa noastră i-a trimis un bilet cu drona, cu o cerere de a se preda și de a urmări aparatul. El a fost de acord, deși «camarazii» lui trăgeau asupra sa”, a scris pe Telegram Iuri Fedorenko, comandantul UCAV.

Soldatul rus a reușit să ajungă la pozițiile ucrainene, deși gloanțele camarazilor săi treceau pe lângă el.

Informația și imaginile vin în contextul în care ucrainenii au anunțat un contraatac reușit la Bahmut, care a dus la recucerirea câtorva kilometri pătrați din această localitate.

500 de luptători Wagner au fost uciși

În urma contraatacului, 500 de mercenari ruși Wagner au fost uciși, conform lui Evgheni Prigojin, care i-a acuzat pe militarii armatei regulate ruse că și-au abandonat pozițiile.

Într-un videoclip distribuit pe Telegram, Andrii Bileţki, şeful Brigăzii a 3-a de asalt din Ucraina, a declarat că „unităţile Brigăzii a 72-a Federaţiei Ruse au fost înfrânte”.

„Companiile a 6-a şi a 8-a ale diviziei au fost complet distruse”, împreună cu un număr semnificativ de vehicule blindate de luptă, a adăugat el.

Bileţki a spus că au fost luaţi prizonieri un „număr semnificativ” de militari ruşi, iar „unitatea a 3-a de asalt a grupului Wagner a suferit, de asemenea, pierderi grele”.

Acţiunea ofensivă ucraineană a „eliberat complet” de forţele ruseşti o zonă cu o lăţime de 3 kilometri şi o adâncime de 2,6 kilometri, a spus șeful brigăzii ucrainene de asalt.