LIVE UPDATE | Ziua 422 de război. Ucraina îi caută pe trădătorii de rang înalt care l-au ajutat pe Vladimir Putin să invadeze ţara

LIVE UPDATE | Ziua 422 de război. Ucraina îi caută pe trădătorii de rang înalt care l-au ajutat pe Vladimir Putin să invadeze ţara
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 21/04/2023, 12:30
Actualizat: 21/04/2023, 14:52

Ziua 422 de război în Ucraina. Kievul şi-a intensificat epurarea agenţilor dubli din serviciul său de spionaj. Statul crede că trădătorii de rang înalt au pregătit terenul pentru invazia rusă de anul trecut, ajutând forţele inamice să cucerească oraşul Herson din sud şi centrala nucleară Cernobîl din nord.

Ziua 421 de lupte. Cele mai noi informații din războiul din Ucraina

UPDATE 6: Un avion rusesc a bombardat din greșeală orașul Belgorod din Rusia

Un avion rusesc a bombardat din greșeală orașul Belgorod din… Rusia! Autorităţile ruse au anunţat că unul din avioanele sale de război a pierdut joi seară muniţie deasupra oraşului Belgorod. Orașul este situat în apropierea graniţei cu Ucraina.

Autorităţile locale au raportat o explozie puternică care a rănit două persoane şi a creat un crater imens în oraş, informează AFP. Incidentul a avut loc în jurul orei 22:00. (DETALII AICI…)

Foto: Twitter

UPDATE 5: Jens Stoltenberg: Toți aliații au convenit ca Ucraina să devină membră a NATO

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a promis în repetate rânduri că Ucraina se va alătura Alianței, odată cu izbucnirea războiului. Pe de altă parte, Kremlinul susține că împiedicarea acestui lucru este unul dintre obiectivele asaltului său din Ucraina.

Acum, secretarul general Jens Stoltenberg afirmă toate țările NATO au decis ca Ucraina să adere la Alianță.

Într-o declarație de presă înaintea întâlnirii grupului de contact al apărării al Ucrainei, la baza aeriană Ramstein din Germania, Stoltenberg le-a spus reporterilor că, odată ce războiul din Ucraina se încheie, Kievul trebuie să aibă poată „preveni noi atacuri”.

Citește reacția acidă a Moscovei

UPDATE 4: Cum a dirijat războiul exporturile de CEREALE ale Ucrainei

Un site german de statistici și studii de piață a arătat cum războiul din Ucraina a redirecționat exporturile de cereale din Asia și Africa de Nord către mai multe țări europene.

Invazia Ucrainei de către Rusia, dar și blocarea temporară a porturilor sale la Marea Neagră au redirecționat fluxul de cereale din Ucraina.

Ucraina, unul dintre cei mai importanți producători mondiali de grâu, porumb și uleiuri vegetale, a livrat o mare parte din cerealele sale la nivel internațional chiar înainte de război.

Astfel, șapte din cele mai importante 10 piețe de destinație pentru exporturile de cereale ucrainene în 2021 fiind situate în Asia și Africa de Nord. (DETALII SUPLIMENTARE AICI…)

Comisia Europeană caută soluții pentru a sprijini țările afectate de afluxul cerealelor ucrainene
Sursa foto – caracter ilustrativ: Profimedia

UPDATE 3: Polonia cere INTERZICEREA importurilor mai multor produse alimentare ucrainene. Laptele și carnea sunt pe listă

Laptele, carnea de pasăre și alte produse alimentare ar trebui să fie incluse pe o listă de importuri ucrainene care să fie interzise temporar de Uniunea Europeană, a declarat joi ministrul polonez al Agriculturii.

„Am discutat propunerile noastre, lista noastră este mult mai largă – lapte, carne de pasăre, miere”, a declarat Robert Telus într-o conferință de presă.

Comisarul european pentru comerț, Valdis Dombrovskis, a discutat miercuri cu miniștrii din Bulgaria, Ungaria, Polonia, România și Slovacia, precum și cu omologii ucraineni, despre aceste planuri. (Citește detalii aici…)

UPDATE 2: Ucraina ar fi planificat ATACURI asupra forțelor rusești Wagner din Siria, arată documentele scurse de la Pentagon

Potrivit unui document ultrasecret, Kievul plănuia să atace trupele Wagner din Siria cu drone și să antreneze membri ai Forțelor Democratice Siriene.

Serviciile de informații ucrainene ar fi planificat atacuri asupra trupelor rusești din Siria, potrivit unui dosar ultrasecret al SUA, consultat de Washington Post. Dosarul ar fi fost divulgat de un tânăr membru al Gărzii Naționale, Jack Teixeira, care a fost arestat și riscă o pedeapsă dură cu închisoarea în temeiul Legii privind spionajul. (Mai multe detalii aici…)

Sursa Foto: Facebook/ Volodimir Zelenski
Sursa Foto: Facebook/ Volodimir Zelenski
UPDATE 1: Investigație Reuters: Cine este colonelul ”Granit”, rusul care a TORTURAT zeci de localnici ucraineni

Un locotenent-colonel de poliție militară, de origine rusă, a făcut ”legea” într-unul dintre orașele ucrainene, acolo unde au fost descoperite adevărate camere de tortură după eliberarea de sub ocupația rusă. Valeri Sergheievici Buslov a torturat fără milă, timp de 6 luni, zeci de ucraineni. (CITEȘTE MAI MULTE DETALII AICI…)

Sursă Foto – Reuters

Kievul crede că ruşii au putut să cucerească Herson şi Cernobîl, la începutul războiului, cu ajutorul trădătorilor

Ucraina şi-a intensificat epurarea agenţilor dubli din serviciul său de spionaj, încredinţată fiind că trădătorii de rang înalt au pregătit terenul pentru invazia rusă de anul trecut, ajutând forţele inamice să cucerească oraşul Herson din sud şi centrala nucleară Cernobîl din nord, relatează POLITICO.

Tetiana Sapian, purtător de cuvânt al Biroului pentru Investigaţii de Stat din Ucraina, a declarat că agenţii de informaţii FSB ai Rusiei s-au infiltrat atât în serviciul de securitate SBU al Ucrainei, cât şi în guvernele locale, subminând Ucraina din interior cu ajutorul unor oficiali ucraineni pro-Moscova, care au fugit din ţară după revolta EuroMaidan din 2014.

Sapian a sugerat că ceea ce s-a aflat până acum pe această temă s-ar putea să fie doar vârful icebergului. „Reţeaua este mult mai largă, iar ancheta urmăreşte să afle toate circumstanţele şi acţiunile indivizilor care au facilitat capturarea rapidă a unei părţi din sud de către trupele agresorului, care au venit de pe teritoriul Crimeei anexate”, a spus ea, citată de News.ro.

Cele mai recente evenimente de pe câmpul de luptă

Ziua 421 de război. Volodimir Zelenski: Avem deja sisteme de apărare aeriană foarte serioase şi alte arme pentru a ne proteja cerul

Război în Ucraina, ziua 420. Stoltenberg: Nicio modificare în configurația forțelor NUCLEARE / Zelenski: Avem justificare pentru cheltuieli

Război în Ucraina, ziua 419. Avioane rusești, interceptate lângă spațiul aerian NATO / Slovacia a predat cele 13 MiG-29 către Ucraina

Război în Ucraina, ziua 418: 130 de soldaţi ucraineni au fost eliberaţi în cadrul unui schimb de prizonieri cu Rusia, de Paşti

Război în Ucraina, ziua 417: Volodimir Zelenski, după atacul din Sloviansk: Niciunul dintre vinovaţii de agresiune nu poate fi iertat şi uitat

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?