Evgheni Prigojin, fondatorul WAGNER: ”Scenariul ideal este să anunțăm sfârșitul operațiunii militare speciale, Rusia și-a atins obiectivele”

Evgheni Prigojin, fondatorul WAGNER: ”Scenariul ideal este să anunțăm sfârșitul operațiunii militare speciale, Rusia și-a atins obiectivele”
Evgheni Prigojin, fondatorul Wagner | Foto - Profimedia Images
Publicat: 15/04/2023, 10:15
Actualizat: 15/04/2023, 10:18

Controversatul Evgheni Prigojin – fondatorul grupării de mercenari Wagner, etichetat drept ”Bucătarul lui Putin” – a făcut un anunț surprinzător, considerând că este momentul ca Rusia să anunțe sfârșitul ”operațiunii militare speciale” din Ucraina. 

Prigojin și gruparea Wagner au apărut în prim-planul scenariului de război după ce Federația Rusă a invadat Ucraina, pe data de 24 februarie 2022, iar mercenarii ”Bucătarului lui Putin” au înregistrat, de-a lungul lunilor de conflict, pierderi importante. Evgheni Prigojin a fost privit, de la bun început, ca un apropiat al lui Vladimir Putin, conducând ceea ce specialiștii au numit ”armata privată” a liderului de la Kremlin.

Totuși, pe măsură ce ostilitățile au continuat, au apărut semne de întrebare referitoare la această relație ”la vârf”, iar Prigojin a reușit să intre în conflict cu conducerea armatei Federației Ruse.

Acum, Evgheni Prigojin face, din nou, declarații controversate, spunând că este momentul ca ”operațiunea militară specială” să fie declarată încheiată și precizând că – din punctul său de vedere – ”Rusia și-a atins obiectivele”.

”Este necesar, astăzi, să punem un punct decisiv operațiunii militare speciale. Scenariul ideal este să anunțăm sfârșitul operațiunii militare speciale, să informăm pe toată lumea că Rusia și-a atins obiectivele, iar într-un sens chiar și le-a atins. Am eliminat un număr uriaș de luptători ai Forțelor Armate Ucrainene și putem raporta că sarcinile operațiunii militare speciale au fost îndeplinite”, a afirmat Evgheni Prigojin.

”Rusia a tăiat accesul la Marea Azov și la o mare parte din Marea Neagră”

”Bucătarul lui Putin” punctează că, ”în teorie”, obiectivele vizate de ”operațiunea militară specială” au fost atinse, o mare parte din ”populația activă masculină ucraineană” fiind distrusă.

În același timp, Evgheni Prigojin spune că Federația Rusă a reușit să ”taie” accesul la Marea Azov, a făcut același lucru la Marea Neagră și a creat un coridor terestru către Peninsula Crimeea. Scenariul trebuie continuat, acum, prin consolidarea pozițiilor câștigate în timpul acestei ”operațiuni miltare speciale”, a mai spus ”Bucătarul lui Putin”.

”În teorie, Rusia și-a atins obiectivele prin distrugerea unei mari părți a populației active masculine a Ucrainei și prin intimidarea unei alte părți, care a fugit în Europa. Rusia a tăiat accesul la Marea Azov și la o mare parte din Marea Neagră, capturând porțiuni mari din teritoriul Ucrainei și creând un coridor terestru spre Crimeea. Acum nu a mai rămas decât un singur lucru de făcut: să ne poziționăm bine pe terenul câștigat și să ne consolidăm poziția în teritoriile pe care le avem”, a precizat Evgheni Prigojin, potrivit Digi 24.

Evgheni Prigojin a făcut și o ”profeție”, spunând că Ucraina va pierde acest război chiar și în cazul în care Rusia încetează ofensiva, explicația sa fiind aceea că ”aceste teritorii, care astăzi sunt sub controlul Federației Ruse, pot rămâne la dispoziția Federației Ruse pentru mulți ani”.


Citește și:

EXCLUSIV | Urbanistul Alexandru Pânișoară, mesaj pentru Clotilde Armand: ”Incompetența, ca un cancer, omoară tot ce mai funcționează”

Maia Sandu, după condamnarea lui Ilan Șor: ”Decizii legale care pedepsesc hoții și fac dreptate”

Istoricul Vladimir Kara-Murza, judecat pentru ”trădare” la Moscova, riscă 25 de ani de închisoare: ”Chiar și stând în această cușcă îmi iubesc țara”

DOCUMENT | Clotilde Armand, susținută de doi consilieri care au semnat ”ca primarul”: ”Hotărârea necesită pregătire de specialitate, nu o deținem”

EXCLUSIV | Av. Radu Dinulescu contestă ”victoria” anunțată de Nicușor Dan după anularea PUZ Parcul Tineretului: ”Instanța a mai omorât o dată mortul!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Sunt cele mai scumpe mere din lume. Foarte puțini oameni și le permit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?