Ungaria vrea să găzduiască discuții de pace între Rusia şi Ucraina

Publicat: 26 02. 2022, 11:05
Actualizat: 26 02. 2022, 11:06
Foto: Shutterstock

Ungaria vrea să găzduiască negocierile de pace dintre Rusia şi Ucraina, a anunţat Peter Szijjarto, ministrul de Externe. Acesta a precizat că discuțiile vor avea loc la Budapesta.

Conform lefigaro.fr, Peter Szijjarto a spus că l-a sunat pe omologul său rus Serghei Lavrov, precum şi pe directorul administraţiei prezidenţiale ucrainene Andrei Iermak. „Le-am propus ca discuţiile să aibă loc la Budapesta, un loc sigur” pentru cele două delegaţii, a spus el într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook.

„Mi-au mulţumit pentru ofertă şi au spus că o vor studia. Sperăm că în următoarele ore sau zile se va găsi un acord pentru începerea discuţiilor”, a afirmat oficialul ungur.

A treia zi de război în Ucraina

E a treia zi în care locuitorii din Kiev se trezesc în zgomotul exploziilor și al focurilor de armă. Sâmbătă dimineața, trupele ruse au avansat spre oraș, după două zile de lupte la periferia capitalei Ucrainei.

Guvernul de la Kiev spune că luptele au pornit deja pe străzile capitalei Ucrainei. Anunțul vine la câteva ore după ce președintele Volodomir Zelenski a spus că rușii vor asalta orașul.

Războiul din Ucraina și sancțiunile grele pe care puterile occidentale le-au luat împotriva Rusiei vor avea consecințe grave și de lungă durată pentru sectorul agricol francez, cel mai mare din Uniunea Europeană, a declarat, sâmbătă, președintele francez Emmanuel Macron.