FOTO-VIDEO | Momentul în care un bloc din Kiev a fost lovit de o rachetă. În apropiere nu există nicio bază militară

Publicat: 26/02/2022, 09:40
Actualizat: 26/02/2022, 11:50

Un bloc din Kiev a fost lovit de o rachetă, numărul victimelor nefiind încă stabilit. În apropiere nu există nicio bază militară, motiv pentru care nu este clar de ce a fost atacată clădirea.

UPDATE 10.00. 35 de oameni, între care doi copii, au fost răniți

35 de oameni, între care doi copii, au fost răniți după ce un bloc a fost lovit de o rachetă rusească, potrivit primarului orașului, citat de The Guardian.

Conform Reuters, care citează un consilier al Ministerului de Interne, nu au existat decese.

ȘTIRE INIȚIALĂ

O clădire de locuințe, situată în apropierea celui de-al doilea aeroport ca mărime din Kiev, a fost lovită de rachete, sâmbătă dimineața, imaginile de la fața locului arătând că blocul a fost lovit la etajele superioare, conform CNN.

Din cate se pare, clădirea are peste 10 etaje. Pereții exteriori ai mai multor apartamente par prăbușiți, iar locul este plin de fum.

Cauza atacului este neclară, mai ales că în zonă nu există nicio bază militară.

Serviciile de urgență sunt la fața locului, dar numărul victimelor este necunoscut, a declarat primarul Kievului, Vitaliy Klitschko.

În prezent, locatarii, majoritatea în stare de șoc, sunt evacuați.

A treia zi de război

E a treia zi în care locuitorii din Kiev se trezesc în zgomotul exploziilor și al focurilor de armă. Sâmbătă dimineața, trupele ruse au avansat spre oraș, după două zile de lupte la periferia capitalei Ucrainei.

Guvernul de la Kiev spune că luptele au pornit deja pe străzile capitalei Ucrainei. Anunțul vine la câteva ore după ce președintele Vlodomir Zelenski a spus că rușii vor asalta orașul.

„În primele ore ale zilei de sâmbătă, videoclipuri de la martori oculari arată explozii care au loc într-o zonă de la nord-vest de Kiev. În zonă există o bază militară. Echipele CNN din capitală au raportat, de asemenea, că au auzit explozii puternice în vestul și sudul orașului. La scurt timp după aceea, Serviciul de Stat al Comunicațiilor Speciale al Ucrainei a declarat că au loc ciocniri și într-o suburbie de est”, se arată în relatarea live a CNN.

Franţa va reloca 500 de militari în România în cadrul NATO în urma invadării Ucrainei vecine de către Rusia, a anunţat vineri seară şeful statului-major al armatelor franceze, generalul Thierry Burkhard.

„NATO a decis să-şi consolideze prezenţa, să trimită un semn foarte clar de solidaritate strategică, să poziţioneze forţe în România”, a declarat generalul Burkhard într-un interviu acordat Radio France Internationale şi France 24.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult