USA. Sloganul „Black Lives Matter” a fost pictat în fața Trump Tower

Publicat: 09 07. 2020, 22:20
Actualizat: 06 04. 2021, 19:34
USA. Sloganul "Black Lives Matter" a fost pictat în fața Trump Tower / Sursă Foto: Captură Youtube

Mesajul „Black Lives Matter” a fost pictat cu litere uriașe în fața Trump Tower de pe 5th Avenue, New York City, notează CNN.

Sloganul, pictat chiar în fața Turnului Trump

În New York a fost pictat sloganul Black Lives Matter, chiar pe strada din fața Turnului Trump din Midtown Manhattan.

Pictura cu mesajul a fost începută joi dimineața.

Primarul de stânga Bill de Blasio a ajuns la finalul evenimentului și a tras câteva linii de vopsea, alături de alți oficiali, printre care și reverendul Al Sharpton, figura centrală a luptei pentru justiția rasială.

„Președintele Trump a spus că vom denigra luxul de pe Fifth Avenue. Permiteți-mi să vă spun: nu denigrăm nimic, eliberăm Fifth Avenue, înălțăm Fifth Avenue”, a spus joi de Blasio, ca răspuns la tweet-ul lui Trump.

Acesta a adăugat: „Cine a construit acest oraș, cine a construit această națiune și nu a primit niciodată recunoașterea, recunoașterea …”

„Când spunem„ Black Lives Matter „nu mai este o declarație americană, nu mai este o declarație patriotică, pentru că nu există America fără America Neagră. Recunoaștem adevărul în noi înșine și în America. Spunând„ viețile negre contează ” îndreptăm o greșeală „, a spus de Blasio.

Trump, poziție luată săptămâna trecută față de cele întâmplate în ultimele luni in SUA

Donald Trump pornește revoluția împotriva Black Lives Matter și a altor organizații care de aproape două luni provoacă haos în America. Președintele Statelor Unite, prezent la Muntele Rushmore în ajunul Zilei Independenței, sărbătorită pe 4 iulie, a luat foc la adresa protestatarilor, afirmând că se încearcă ștergerea istoriei SUA!

Președintele american a criticat în termeni duri „mulţimile furioase” care au încercat să dărâme statui ale liderilor confederaţi şi ale altor personalităţi din istoria SUA. La o reuniune cu susţinătorii săi prezenți la  Muntele Rushmore (monument naţional cu sculpturi uriaşe în granit ale unor foști preşedinţi – n.r.), liderul de la Casa Albă a spus că „stânga” vrea să şteargă istoria SUA!

Melania Trump, prezentă la evenimentul de la Muntele Rushmore

Evenimentul de la Muntele Rushmore, la care a participat şi Prima Doamnă a SUA, Melania Trump, a atras 7.500 de oameni, înghesuiţi într-un amfiteatru. Potrivit CNN, mulţi dintre ei nu purtau mască, sfidând recomandările oficialităţilor din domeniul sănătăţii publice, care le ceruseră americanilor să evite adunările cu un număr mare de oameni pentru a încetini răspândirea Covid-19.

Trump a atras atenţia că demonstraţiile împotriva inegalităţilor rasiale din societatea americană ameninţă fundaţiile sistemului politic american.

„Să vă fie clar, această revoluţie culturală a stângii are ca scop înlăturarea revoluţiei americane! Copiii noştri sunt învăţaţi în şcoală să-şi urască propria ţară”, a răbufnit Donald Trump. Făcând acest lucru, ei vor distruge tocmai civilizaţia care a salvat miliarde de oameni de sărăcie, boli, violenţe şi foamete şi care a dus umanitatea pe noi culmi de realizări, descoperiri şi progres”, a continuat el.