RĂBUFNIRE. Trump, dezlănțuit! Protestatarii Black Lives Matter sunt „vandali, agitatori, teroriști”! Garda Națională, activată în Washington!

RĂBUFNIRE. Trump, dezlănțuit! Protestatarii Black Lives Matter sunt „vandali, agitatori, teroriști”! Garda Națională, activată în Washington!
RĂBUFNIRE. Trump, dezlănțuit! Protestatarii Black Lives Matter sunt „vandali, agitatori, teroriști”! Garda Națională, activată în Washington! / Sursa FOTO: https://storage.needpix.com
Publicat: 26/06/2020, 07:28

Donald Trump s-a dezlănțuit la adresa protestatarilor din gruparea Black Lives Matter. Președintele Americii l-a acuzat pe unul din liderii mişcării BLM că a făcut apel la revoltă împotriva autorităților statului, un gest de neconceput în SUA!

Prima dată, Donald Trump a atacat pe Twitter, acolo unde a scris „Este trădare, răzvrătire, revoltă!”, cu referire la afirmaţiile preşedintelui filialei din New York a organizației Black Lives Matter, Hawk Newsome. Activistul declarase miercuri, 24 iunie, că, „dacă această ţară nu ne oferă ceea ce dorim, vom reduce acest sistem la cenuşă şi îl vom înlocuic cu un altul”. „Aş putea vorbi la figurat sau literal, este o chestiune de interpretare”, a adăugat el. Ulterior, scrie New York Post, Hawk Newsome a explicat că nu încurajează revoltele, dar că nici nu le condamnă.

Sloganul lui Trump: „Lege și ordine!”

De la declanşarea protestelor, preşedintele Donald Trump a căutat să proiecteze o imagine dură în gestionarea mişcării de revoltă din State şi a lansat pe Twitter numeroase mesaje care par să solicite forţelor de ordine să intervină mai ferm, impunându-și autoritatea. „Lege şi ordine!” a devenit sloganul preferat pe Twitter al președintelui Americii.

Joi, într-o sarabandă de postări în social-media, şeful statului a sugerat că protestatarii din New York au făcut apel la „a-i prăji ca pe slănină” pe poliţişti.

„Poliţia din New York este extrem de furioasă”, a comentat Trump cu referire la acest slogan. Deocamdată, niciun reprezentant al conducerii sau sindicatelor NYPD nu a făcut declaraţii publice.

Ce aroganță i-a făcut primarul New Yorkului lui Donald Trump

De asemenea, liderul de la Casa Albă s-a plâns că Bill de Blasio, primarul metropolei New York, a aprobat pictarea cuvintelor „Black Lives Matter” pe trotuarul celebrului Fifth Avenue, chiar în faţa clădirii Trump Tower, locuinţa din Manhattan a miliardarului.

Culmea, miercuri, un purtător de cuvânt al primarului Bill de Blasio a confirmat pentru New York Daily News că iniţiativa a fost validată astfel încât „de fiecare dată când Trump revine în ceea ce el numeşte oraşul său, să i se reamintească de Black Lives Matter”.

Protestatarii Black Lives Matter sunt „vandali, agitatori, teroriști”!

Referitor la acțiunile de protest din Washington, care tind să transforme capitala Americii într-un câmp de luptă, Donald Trump a ameninţat cu „pedepsirea” tuturor persoanelor care încearcă să răstoarne statui ale unor figuri istorice.

„În fiecare seară vom fi din ce în ce mai duri. La un moment dat va trebui să existe pedepse, pentru că trebuie să fie! Aceşti oameni sunt vandali, sunt agitatori, sunt cu adevărat terorişti …într-un anumit sens”, a răbufnit Trump la Fox News.

Statui şi monumente considerate a fi moşteniri rasiste au fost răsturnate şi distruse de protestatari în toată America, după moartea afro-americanului George Floyd. La solicitarea executivului american, 400 de membri ai Gărzii Naţionale au fost activaţi pentru a păzi monumentele din Washington! Luni, 22 iunie, protestatarii au încercat să dărâme statuia fostului preşedinte Andrew Jackson, din apropierea Casei Albe.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
”Numai Dumnezeu știe cât de tare m-am săturat” Zi importantă pentru Dana Roba în procesul...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Musculițele care zboară în jurul fructelor nu sunt muște de fructe. Cum să scăpăm de...