AMERICA. Trump pornește revoluția împotriva Black Lives Matter! Ce s-a întâmplat la Muntele Rushmore, în ajunul Zilei Independenței

AMERICA. Trump pornește revoluția împotriva Black Lives Matter! Ce s-a întâmplat la Muntele Rushmore, în ajunul Zilei Independenței
AMERICA. Trump pornește revoluția împotriva Black Lives Matter! Ce s-a întâmplat la Muntele Rushmore, în ajunul Zilei Independenței / Sursa FOTO: https://upload.wikimedia.org
Publicat: 04/07/2020, 11:18

Donald Trump pornește revoluția împotriva Black Lives Matter și a altor organizații care de aproape două luni provoacă haos în America. Președintele Statelor Unite, prezent la Muntele Rushmore în ajunul Zilei Independenței, sărbătorită pe 4 iulie, a luat foc la adresa protestatarilor, afirmând că se încearcă ștergerea istoriei SUA!

Președintele american a criticat în termeni duri „mulţimile furioase” care au încercat să dărâme statui ale liderilor confederaţi şi ale altor personalităţi din istoria SUA. La o reuniune cu susţinătorii săi prezenți la  Muntele Rushmore (monument naţional cu sculpturi uriaşe în granit ale unor foști preşedinţi – n.r.), liderul de la Casa Albă a spus că „stânga” vrea să şteargă istoria SUA!

Melania Trump, prezentă la evenimentul de la Muntele Rushmore

Evenimentul de la Muntele Rushmore, la care a participat şi Prima Doamnă a SUA, Melania Trump, a atras 7.500 de oameni, înghesuiţi într-un amfiteatru. Potrivit CNN, mulţi dintre ei nu purtau mască, sfidând recomandările oficialităţilor din domeniul sănătăţii publice, care le ceruseră americanilor să evite adunările cu un număr mare de oameni pentru a încetini răspândirea Covid-19.

Trump a atras atenţia că demonstraţiile împotriva inegalităţilor rasiale din societatea americană ameninţă fundaţiile sistemului politic american.

„Să vă fie clar, această revoluţie culturală a stângii are ca scop înlăturarea revoluţiei americane! Copiii noştri sunt învăţaţi în şcoală să-şi urască propria ţară”, a răbufnit Donald Trump. Făcând acest lucru, ei vor distruge tocmai civilizaţia care a salvat miliarde de oameni de sărăcie, boli, violenţe şi foamete şi care a dus umanitatea pe noi culmi de realizări, descoperiri şi progres”, a continuat el.

Ambițiosul plan al președintelui Trump

Donald Trump a anunţat că va crea o „Grădină Naţională a Eroilor Americani”, pe care a descris-o drept un uriaş parc în aer liber unde să fie amplasate statui „ale celor mai mari americani care au trăit vreodată”. Trump nu a dorit să ofere mai multe detalii despre acest plan.

În timpul manifestaţiilor din toată țara, izbucnite după moartea afro-americanului George Floyd, protestatarii au vandalizat statui ale generalilor confederaţi care au condus rebeliunea împotriva guvernului SUA în timpul Războiului Civil din anii 1861-1865. Într-unul dintre aceste incidente, s-a încercat inclusiv doborârea statuii ex-preşedintelui Andrew Jackson, monument amplasat în faţa Casei Albe.

„Mulţimi furioase încearcă să doboare statuile părinţilor noştri fondatori, să vandalizeze cele mai sacre memoriale ale noastre şi să dezlănţuie un val de infracţiuni violente în oraşele noastre”, a avertizat Trump, care s-a opus propunerii de a schimba denumirea bazelor militare americane care poartă numele unor generali confederaţi şi a promis să-i pedepsească dur pe cei care vandalizează statui.

Trump: „Există un nou fascism de extremă stânga”

„Există un nou fascism de extremă stânga care pretinde loialitate absolută. Cine nu vorbeşte limba lui, cine nu-i execută ritualurile, nu-i recită mantra şi nu-i respectă poruncile va fi cenzurat, interzis, pus pe lista neagră, persecutat şi pedepsit! Nouă nu ni se va întâmpla asta!”, a avertizat Trump în discursul său.

„Muntele Rushmore va fi pentru totdeauna un tribut etern adus strămoşilor noştri şi libertăţii noastre. Acest monument nu va fi niciodată profanat! Aceşti eroi nu vor fi niciodată desfiguraţi! Moştenirea sa nu va fi niciodată, niciodată distrusă!”, a mai insistat președintele american, în timp ce participanţii aplaudau şi strigau „USA, USA!”.

În același timp, mai mulți protestatari au fost arestaţi după ce au blocat un drum care ducea spre monumentul de pe Muntele Rushmore. Aceştia au criticat vizita lui Trump, pe motiv că sporeşte riscul de răspândire a coronavirusului şi pentru că Ziua Independenţei este sărbătorită într-un loc sacru pentru națiunea americană.

Preşedintele Trump a asistat împreună cu soţia sa, Melania, la focurile de artificii de la Muntele Rushmore care au durat aproape 20 de minute şi s-au desfăşurat pe fundal de muzică rock ‘n’ roll şi country. Trump va mai participa la un eveniment dedicat Zilei Independenţei SUA, chiar de 4 iulie, care va avea loc la Washington.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Dragnea, prima reacție după ce a văzut mesajele Irinei cu amantul! L-a lovit unde îl...
FOTO. Anca Țurcașiu, imagini fără inhibiții la 51 de ani! S-a lăsat pozată așa
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
Cum a vrut să îl convingă Gigi Becali pe Ionuț Iftimoaie să se bată pentru...
Starea de alertă se prelungeşte, de astăzi, cu 30 de zile: masca nu mai este...
BCR vinde un SUV recuperat de la client. Acest model are REȚETA CÂȘTIGĂTOARE pentru drumurile...
BANCUL ZILEI – Duhul din lampă își satisface poftele carnale cu nevasta altuia
Papa Francisc dă un pic mai liber la sex în afara căsătoriei: „Păcat mai mare...
Dragnea, prima reacție după ce a văzut mesajele Irinei cu amantul! L-a lovit unde îl...
O CUTIE uriașă apărută din senin provoacă GROAZĂ. Face parte dintr-un proiect ȘOCANT
Senatorul Remus NEGOI a cerut DEMISIA Marianei GÂJU, după ATITUDINEA de INTERLOP. VIDEO
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Vestea ȘOC a momentului în România: Celebrul om de afaceri a murit într-un cumplit accident
Bill Gates cutremură întreaga omenire. Va fi incredibil! Ce se întâmplă în 2022
El e Paul din Galați, bărbatul care ”i-a stricat casa” lui Dragnea. Amantul Irinei e...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Oamenii care au prevestit, acum 20 de ani, cele mai mari probleme cu care se...