AMERICA. Trump pornește revoluția împotriva Black Lives Matter! Ce s-a întâmplat la Muntele Rushmore, în ajunul Zilei Independenței

AMERICA. Trump pornește revoluția împotriva Black Lives Matter! Ce s-a întâmplat la Muntele Rushmore, în ajunul Zilei Independenței
AMERICA. Trump pornește revoluția împotriva Black Lives Matter! Ce s-a întâmplat la Muntele Rushmore, în ajunul Zilei Independenței / Sursa FOTO: https://upload.wikimedia.org
Publicat: 04/07/2020, 11:18

Donald Trump pornește revoluția împotriva Black Lives Matter și a altor organizații care de aproape două luni provoacă haos în America. Președintele Statelor Unite, prezent la Muntele Rushmore în ajunul Zilei Independenței, sărbătorită pe 4 iulie, a luat foc la adresa protestatarilor, afirmând că se încearcă ștergerea istoriei SUA!

Președintele american a criticat în termeni duri „mulţimile furioase” care au încercat să dărâme statui ale liderilor confederaţi şi ale altor personalităţi din istoria SUA. La o reuniune cu susţinătorii săi prezenți la  Muntele Rushmore (monument naţional cu sculpturi uriaşe în granit ale unor foști preşedinţi – n.r.), liderul de la Casa Albă a spus că „stânga” vrea să şteargă istoria SUA!

Melania Trump, prezentă la evenimentul de la Muntele Rushmore

Evenimentul de la Muntele Rushmore, la care a participat şi Prima Doamnă a SUA, Melania Trump, a atras 7.500 de oameni, înghesuiţi într-un amfiteatru. Potrivit CNN, mulţi dintre ei nu purtau mască, sfidând recomandările oficialităţilor din domeniul sănătăţii publice, care le ceruseră americanilor să evite adunările cu un număr mare de oameni pentru a încetini răspândirea Covid-19.

Trump a atras atenţia că demonstraţiile împotriva inegalităţilor rasiale din societatea americană ameninţă fundaţiile sistemului politic american.

„Să vă fie clar, această revoluţie culturală a stângii are ca scop înlăturarea revoluţiei americane! Copiii noştri sunt învăţaţi în şcoală să-şi urască propria ţară”, a răbufnit Donald Trump. Făcând acest lucru, ei vor distruge tocmai civilizaţia care a salvat miliarde de oameni de sărăcie, boli, violenţe şi foamete şi care a dus umanitatea pe noi culmi de realizări, descoperiri şi progres”, a continuat el.

Ambițiosul plan al președintelui Trump

Donald Trump a anunţat că va crea o „Grădină Naţională a Eroilor Americani”, pe care a descris-o drept un uriaş parc în aer liber unde să fie amplasate statui „ale celor mai mari americani care au trăit vreodată”. Trump nu a dorit să ofere mai multe detalii despre acest plan.

În timpul manifestaţiilor din toată țara, izbucnite după moartea afro-americanului George Floyd, protestatarii au vandalizat statui ale generalilor confederaţi care au condus rebeliunea împotriva guvernului SUA în timpul Războiului Civil din anii 1861-1865. Într-unul dintre aceste incidente, s-a încercat inclusiv doborârea statuii ex-preşedintelui Andrew Jackson, monument amplasat în faţa Casei Albe.

„Mulţimi furioase încearcă să doboare statuile părinţilor noştri fondatori, să vandalizeze cele mai sacre memoriale ale noastre şi să dezlănţuie un val de infracţiuni violente în oraşele noastre”, a avertizat Trump, care s-a opus propunerii de a schimba denumirea bazelor militare americane care poartă numele unor generali confederaţi şi a promis să-i pedepsească dur pe cei care vandalizează statui.

Trump: „Există un nou fascism de extremă stânga”

„Există un nou fascism de extremă stânga care pretinde loialitate absolută. Cine nu vorbeşte limba lui, cine nu-i execută ritualurile, nu-i recită mantra şi nu-i respectă poruncile va fi cenzurat, interzis, pus pe lista neagră, persecutat şi pedepsit! Nouă nu ni se va întâmpla asta!”, a avertizat Trump în discursul său.

„Muntele Rushmore va fi pentru totdeauna un tribut etern adus strămoşilor noştri şi libertăţii noastre. Acest monument nu va fi niciodată profanat! Aceşti eroi nu vor fi niciodată desfiguraţi! Moştenirea sa nu va fi niciodată, niciodată distrusă!”, a mai insistat președintele american, în timp ce participanţii aplaudau şi strigau „USA, USA!”.

În același timp, mai mulți protestatari au fost arestaţi după ce au blocat un drum care ducea spre monumentul de pe Muntele Rushmore. Aceştia au criticat vizita lui Trump, pe motiv că sporeşte riscul de răspândire a coronavirusului şi pentru că Ziua Independenţei este sărbătorită într-un loc sacru pentru națiunea americană.

Preşedintele Trump a asistat împreună cu soţia sa, Melania, la focurile de artificii de la Muntele Rushmore care au durat aproape 20 de minute şi s-au desfăşurat pe fundal de muzică rock ‘n’ roll şi country. Trump va mai participa la un eveniment dedicat Zilei Independenţei SUA, chiar de 4 iulie, care va avea loc la Washington.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete