VIDEO | Actorul Sean Penn este la Kiev, filmează un documentar despre invazia Ucrainei

Publicat: 25 02. 2022, 11:45
Actualizat: 25 02. 2022, 15:15
Sursă foto: captură video

Actorul Sean Penn se află la Kiev unde filmează un documentar despre invazia Ucrainei de către Rusia, a anunțat joi preşedinţia ucraineană, potrivit the Guardian.

Celebrul actor a fost fotografiat printre participanţii la o conferinţa de presă a guvernului de la Kiev şi apare, de asemenea, alături de preşedintele Volodimir Zelenski într-o înregistrare video postată pe contul de Instagram al şefului de stat ucrainean.

„Sean Penn a venit special la Kiev pentru a înregistra toate evenimentele care se desfăşoară în Ucraina şi, în calitate de realizator de documentare, pentru a spune lumii adevărul despre invadarea ţării noastre de către Rusia. Astăzi, Sean Penn se numără printre cei care susţin Ucraina fiind aici. Ţara noastră îi este recunoscătoare pentru o astfel de manifestare de curaj şi onestitate”, a transmis administraţia prezidenţială ucraineană.

Oficialii ucraineni au adăugat că dovada de curaj a actorului american le lipsește multora astăzi, „în special politicienilor occidentali”.

Este pentru a doua oară când Penn a călătorit până în Ucraina pe fondul crizei actuale. În noiembrie, el s-a întâlnit cu militari ucraineni în zona regiunilor separatiste.

Actorul american, în vârstă de 61 de ani și câştigător a două premii Oscar, filmează un documentar pentru Vice Studios. Penn este cunoscut pentru implicarea sa în evenimente politice și de actualitate, în trecut a luat un controversat interviu liderului cartelului mexican de narcotraficanţi Joaquin ‘El Chapo’ Guzman.