VIDEO | Ministrul Educației: A crescut numărul școlilor care vor beneficia de programul „Masă caldă”

Publicat: 28 10. 2022, 16:18
Actualizat: 28 10. 2022, 16:18

This browser does not support the video element.

A crescut numărul de unități de învățământ preuniversitar care beneficiază de programul „Masă caldă”, a anunțat ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

„Astăzi a fost făcut un nou pas pentru combaterea abandonului școlar, prin adoptarea Ordonanței de Urgență pentru creșterea numărului de unități de învățământ preuniversitar, dar și, evident, a numărului de elevi care vor beneficia de programul „Masă caldă”. Astfel, a crescut numărul de unități de învățământ preuniversitar care beneficiază de program, de la 350 la 450”, a declarat, vineri, după şedinţa de Guvern, Ligia Deca.

Conform ministrului Educației, numărul de elevi care vor beneficia de masă caldă crește cu 38.000.

Astfel, preșcolarilor și elevilor din cele 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat li se acordă zilnic, gratuit, fie o masă caldă, fie un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată, iar meniul nu trebuie să coste mai mult de 15 lei.

„Finanţarea acestui program pilot se alocă bugetelor locale ale unităţilor sau subdiviziunilor administrativ teritoriale ale municipiilor pe raza cărora se află unităţile pilot din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor şi municipiului Bucureşti. Astfel, în anul acesta este de suma de 147.000 lei, iar în anul 2023 suma va fi de 266.510 lei”, a mai menționat Deca.

Conform Ligiei Deca, proiectul se află pe circuitul de avizare interministerială, urmând să se stabilească unitățile de învățământ care vor beneficia de program.