Vîlceanu: Vineri va fi adoptată rectificarea bugetară și nu vor fi probleme la plata pensiilor

Publicat: 24 11. 2021, 17:57
Dan Vîlceanu / Sursă Foto: Mediafax Foto

Ministrul demis al Finanțelor, liberalul Dan Vîlceanu, a declarat miercuri, 24 noiembrie, că nu există o gaură în buget, aşa cum susţinea Raluca Turcan şi că viitorul Guvern, care va fi învestit cu puteri depline, va aproba rectificarea bugetară, prin urmare, nu există motive de îngrijorare privind plata salariilor, pensiilor sau a altor drepturi.

„Nu există o gaură. Este o rectificare bugetară care, în condiţiile în care nu am fi avut această criză politică, s-ar fi întâmplat deja şi nu aveam această discuţie. Deci această discuţie există acum pentru că doamna Turcan a fost supărată. Nu am putut să facem rectificarea bugetară, nefiind un Guvern cu puteri depline mai devreme. Atâta tot. Vineri, din câte ştiu, va fi adoptată rectificarea bugetară şi nu vor exista niciun fel de probleme la plata salariilor, pensiilor sau altor drepturi către cetăţenii români”, a spus Dan Vîlceanu, după ce a fost audiat în Parlament pentru funcția de ministru la Investiții și Proiecte Europene, conform news.ro.

Chestionat în legătură cu o eventuală discuție avută cu noul ministru de finanţe, Adrian Câciu, despre bugetul pe anul viitor, Dan Vîlceanu a răspuns: „Da, lucrasem în minister şi până acum la o proiecţie de buget. Ea este acolo”.

„Vreau să vă spun că în scurt timp va apărea şi execuţia bugetară la 10 luni şi o să vedeţi o situaţie economică bună a României, cu încasări bune, cu cheltuieli ţinute în frâu”, a mai spus secretarul general al PNL.

Lămuririle aduse de Dan Vîlceanu vin după ce ministrul demis al muncii, Raluca Turcan, a transmis colegilor de partid un mesaj extrem de dur legat de negocierile pentru guvern şi de atitudinea preşedintelui PNL, Florin Cîţu, pe care l-a acuzat că spune minciuni şi căruia i-a cerut să-şi depună demisia împreună cu toată echipa de negociere.