Lista miniștrilor PNL: Dan Vîlceanu va conduce Ministerul Fondurilor Europene, iar un liberal puțin cunoscut ar urma să preia IMM-urile (surse)

Lista miniștrilor PNL: Dan Vîlceanu va conduce Ministerul Fondurilor Europene, iar un liberal puțin cunoscut ar urma să preia IMM-urile (surse)
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 22/11/2021, 14:34

Liderii PNL au ajuns la un acord cu privire la liberalii care vor fi miniștri în Guvernul care ar urma să fie format împreună cu PSD și UDMR.

Potrivit unor surse citate de G4Media.ro, lista votată de liberali este următoarea:

  • Cătălin Predoiu – Ministerul Justiției
  • Dan Vîlceanu – Ministerul Fondurile Europene
  • Daniel Cadariu (deputat de Suceava, susținut de Gheorghe Flutur) la Ministerul IMM-urilor, Antreprenoriatului și Turismului
  • Florin Roman – Ministerul Digitalizării
  • Lucian Bode – Ministerul de Interne
  • Bogdan Aurescu – Ministerul de Externe
  • Sorin Cîmpeanu – Ministerul Educației
  • Virgil Popescu – Ministerul Energiei

Cinci dintre cei opt miniștri PNL sunt susținuți de președintele Klaus Iohannis: Predoiu, Bode, Aurescu, Cîmpeanu și Popescu.

Dan Vâlceanu a fost susținut de Florin Cîțu, care a pledat personal pentru cel considerat mâna sa dreaptă, iar Daniel Cadariu a fost promovat de Gheorghe Flutur, prim-vicepreședintele PNL.

Nicolae Ciucă, propus premier

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, la Palatul Cotroceni, că a acceptat propunerea majorității formate de PNL, PSD, UDMR și minorități ca Nicolae Ciucă, senator liberal, să formeze un nou Guvern. Șeful statului a susținut, de la ora 14.00, o declaraţie de presă, după consultările cu partidele.

Senatorul PNL Nicolae Cică este desemnat, a doua oară, de șeful statului să formeze un nou Guvern, însă de această dată, cu susținerea majorității parlamentare, și nu un Executiv minoritar PNL – UDMR – minortități naționale, cum era mandatul anterior, la care a renunțat.

Nicolae Ciucă a fost propus în urma negocierilor pentru creionarea unei majorități, apel lansat de președinte în 4 noiembrie.