Zeci de cai și câini, lăsați să moară de FOAME, în Ilfov! Animalele mâncau pământ ca să supraviețuiască

Publicat: 11 02. 2023, 19:42
Sursă Foto - Captură de ecran/Digi

Situația din România devine din ce în ce mai îngrijorătoare, fie că e vorba de traiul românilor, fie că e vorba de viața animalelor. Un caz din Ilfov cutremurător demonstrează încă o dată că mulți dintre români nu au milă și nici empatie.

Pe o proprietate privată din Ilfov, Protecția Animalelor a găsit 34 de câini și 47 de cai lăsați fără pic de mâncare.

În Ilfov, pe o proprietate privată, au fost descoperite zeci de animale lăsate fără apă și mâncare, în voia sorții.

Mai exact, 81 de animale au fost închise și lăsate să moară de foame, cam asta se întâmplă în România în secolul 21.

8 cai au fost găsiți morți

Din păcate, 8 cai erau deja morți, în timp ce ceilalți mâncau pământ, iar câinii nu aveau nici măcar apă.

„După ce am preluat cei patru cai, mai aveam de preluat 35. Fundația, adăpostul de cai cu care noi aveam colaborare strict pe această chestiune nu mai avea locuri.

A trebuit să căutăm disperați și să sunăm peste tot în țară, am trimis adrese oficiale să căutăm loc. Și încă există o chestie pe care vreau să o punctez.

În lege scrie așa: entitatea cu care eu am contract, eu – Consiliul Județean Ilfov, trebuie inclusiv să asigure transportul.

Nicio fundație, nicio entitate, niciun centru de echitație nu are posibilitatea reală să transporte 35-39 de cai. Am cerut ajutorul jandarmeriei, prin adrese oficiale.

A fost o situație de urgență și o situație limită, de forță majoră. Am cerut inclusiv schimbarea legislației și amendarea ei prin odronanță de urgență”, a transmis Hilde Tudora – Șef Departamentul pentru Protecția Animalelor, CJ Ilfov, potrivit Digi24.