VIDEO | Caii din Delta Dunării, în continuare dispăruți fără urmă! Grupul S.O.S Caii Deltei face un apel disperat către autoritățile din România

Publicat: 23/12/2022, 14:50
Actualizat: 23/12/2022, 14:54

A trecut mai bine de o săptămână de când în Delta Dunării, peste 300 de cai sălbatici au fost luați și transportați fără vreo explicație. Soarta animalelor este în pericol, susține Grupul de inițiativă „S.O.S. Caii Deltei”, care detaliază faptul că animalele sălbatice vor ajunge ”specialități pe masa de Crăciun”.

Este deja cunoscut faptul că soarta cailor sălbatici din zona Delta Dunării este în pericol, spun iubitorii de animale.

Au trecut zile întregi de când nu există nicio explicație pentru transportul animalelor sălbatice.

Iubitorii de animale consideră că animalele sălbatice vor ajunge ”specialități pe masa de Crăciun”, totodată, este preconizat un număr de 300 de cai liberi care au fost furați din luna octombrie până în prezent.

Grupul S.O.S Caii Deltei a transmis un mesaj important, în care susțin că autoritățile nu au făcut nimic pentru eliberarea cailor sălbatici din Delta Dunării.

Pe lângă eforturile proprii pe care le-au făcut cei din grupul S.O.S Caii Deltei, aceștia apelează la sprijinul Poliției pentru a elibera bietele animale.

„Au trecut 10 zile de când vă aduceam la cunoștință tragedia cailor liberi din Delta Dunării, 10 zile în care autoritățile nu au făcut nimic pentru salvarea acestora, 10 zile în care ne-am dedicat fiecare minut pentru aflarea adevărului și pentru salvarea cailor, dar astăzi suntem dezamăgiți și strigătul nostru de ajutor este mai puternic si mai insistent”, se arată în comunicatul Grupului S.O.S Caii Deltei.

„În preajma Crăciunului, arătați lumii că umanitatea nu a dispărut din noi!”

Iubitorii de animale susțin că au cerut și sprijinul poliției în încercarea de a pune stop acestei ”mafii”.

„În 14 decembrie am descoperit cu mijloace proprii, că acei 61 de cai, al căror transport l-am sesizat noi autorităților, erau ascunși într-o fermă din Mihail Kogălniceanu, județul Tulcea. Am păzit zi și noapte acea zonă, conștienți fiind că samsarul va pleca cu ei la un moment dat. Astfel, pe 16 decembrie, într-o noapte de vineri, cețoasă și întunecată, samsarul a încărcat peste 50 cai în tir și a pornit cu ei înapoi spre Murighiol.

L-am urmărit pe tot traseul și am sunat la 112, cerând intervenția poliției și a jandarmeriei, pentru că tirul era flancat de 3 mașini, la fel ca în filmele cu mafioți. Poliția a tras de timp cât a putut de mult și a sosit când tirul terminase de descărcat și plecase înapoi la Kogălniceanu. Deși a parcurs 138 km, tirul nu a fost oprit la control. De aici am pierdut urma cailor

„Poliția și samsarul susțin că i-au dus la Dranov, locul de unde au fost furați, dar mint și unii și ceilalți. Am mers acolo, am verificat și nici urmă de cai. Sigur caii sunt ascunși în Deltă, în altă fermă. La începutul acestei săptămâni, samsarul a transportat și restul cailor rămași în fermă tot la Murighiol”, se mai arată în comunicat.

„Vă prezentăm înregistrările de la 112 cu agentul Petrache și cu comisarul șef Iliescu în care vedem toată incompetența, nepăsarea, lipsa de interes, sfidarea față de nevoile cetățeanului. Aceste înregistrări reflectă cârdășia în care se află poliția cu grupul infracțional”

„Aveți, de asemenea, imagini cu Țarcul Morții care este tot în picioare, întreg, neatins; încă o sfidare a infractorilor cărora nu le este frică de nimic și de nimeni. Deși guvernatorul ARBDD susținea public că nu există, acesta există și în prezent și este construit ilegal pe teritoriul rezervației”, continuă aceștia.

„Samsarul ne-a atacat pe Facebook și ne-a arătat un act halucinant, prin care unul dintre hoți declară în fals la notar cu martori mincinoși că are „400 de cai pe care îi vinde samsarului  împreună cu toți descendenții lor. Este ilegal un astfel de act, să vinzi ceva ce nu există, dar ar putea exista în viitor și ceva ce nu ai avut niciodată, respectiv cei 400 de cai. Însă acest act poartă semnătura și ștampila unui notar”, se arată în comunicat.

Membrii grupului le cer autorităților implicare și milă față de bieții cai.

               Cerem autorităților:

  • să emită ordin de interzicere a scoaterii cailor din Deltă;
  • Să oblige infractorii să demoleze țarcul în 3 zile;
  • Să verifice cine a eliberat cip-uri și pașapoarte, pe numele cui au fost eliberate și dacă au respectat procedura legală.

DAȚI O ȘANSĂ LA VIAȚĂ CAILOR LIBERI DIN DELTĂ, APĂRAȚI-I DE CĂLĂI!

ÎN PREAJMA SFINTEI SĂRBĂTORI A CRĂCIUNULUI, ARĂTAȚI LUMII CĂ UMANITATEA NU A DISPĂRUT DIN NOI!!!”, transmite Grupul S.O.S Caii Deltei.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Recipientele de la una dintre cele mai populare cafenele din lume vor fi mai mici...