Impactul banilor trimiși acasă

Impactul banilor trimiși acasă
Publicat: 20/09/2016, 15:43

Rolul migranților în Europa și Marea Britanie

Motivele pentru care oamenii aleg să migreze în altă țară sunt la fel de diferite și la fel de numeroase ca cei care o fac.

Populația Europei care migrează dintr-o țară în alta a ajuns la 30 de milioane de persoane și crește în mod constant. Unii dintre ei au plecat de acasă pentru a scăpa de ororile și atrocitățile care aveau loc în țara de origine, alții din cauza situației financiare care a dus la prăbușirea masivă a industriilor în care lucrau și rata mare mare a șomajului.

Cei de la Huffington Post au scris recent despre cum arată profilul unei persoane care a plecat de acasă pentru că domeniul în care lucra nu îi mai putea oferi un trai decent din punct de vedere economic.

Elena Nebunelea a fost broker în asigurări și era șefa echipei la jobul ei din România. A declarat pentru Huffington Post că: „Aveam o carieră construită acolo și mi s-a dat multă responsabilitate, dar o schimbare de legislație din vremea crizei financiare a dus la haos și compania la care lucram a dat faliment, lasând mii de oameni respectați și muncitori fără un loc de muncă.”

Ea și soțul ei au emigrat în UK pentru a scăpa de dificultățile financiare. Acum Elena lucreză în curățenie și în paralel studiază să obțină un certificat de contabilitate pentru Marea Britanie. Elena și soțul ei trimit bani acasă lunar, mai ales fiicei lor rămasă în România. Elena este un exemplu de muncitor care domină piața muncii din UK.

Impactul Remitențelor

Un migrant trimite acasă anual în jur de $12.000. Aceste remitențe fac între 5-7% din PIB-ul european. Venitul anual în majoritatea țărilor de proveniență este de aproximativ $20,000 așa că suma trimisă este echivalentă unui salariu pentru gospodăria respectivă. Asta face ca familia respectivă să își îmbunătățească substanțial nivelul de trai.

Ani la rând, piața remitențelor a fost dominată de două mari companii: Western Union și MoneyGram. Comisioanele pe care acestea le percep au făcut ca impactul pe care banii trimiși acasă să fie diminuat. Cu alte cuvinte, banii primiți de cei de acasă sunt mai puțini, iar acesta nu este deloc un lucru de trecut cu vederea când migranții muncesc din greu pentru ficare bănuț.

Au apărut recent companii care provoacă această piață a remitențelor și intenționează să lucreze în favorea consumatorului, a migrantului care trimite bani acasă.
Tinerii care au fondat TransferGo s-au hotărât să găsească o cale mai bună de a trimite bani internațional după ce, având o afacere de import-export, au fost afectați serios de taxele mari ale bancilor și problemele din sistemul bancar.
TransferGo oferă o cale rapidă, ușoară și sigură de a trimite bani acasă. Prin implementarea unei tehnologii de ultimă oră și prin sistemul de plată „local in – local out” în colaborare cu băncile din peste 30 de țări, TransferGo permite utilizatorilor să trimită și să primească bani de oriunde.

„Banii aceștia pe care oamenii îi trimit acasă fac diferența dintre a trăi de pe o zi pe alta și a avea un stil de viață mai mult decât decent. La doar doi ani după ce am început această călătorie, migranții muncitori care trimit bani acasă pot să economisească mai mult de 90% din costurile de transfer, iar banii sunt trimiși acasă familiei într-o zi lucrătoare. Este un pas uriaș.” spune CEO-ul și co-fondatorul TransferGo, Daumantas Dvilinskas.
TransferGo a atras prin metoda lor inovativă un număr impresionant de utilizatori care sunt persoane fizice, dar și businessuri care își fac plățile internaționale folosind aceast serviciu de încredere și mult mai ieftin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului