Grecii le fac curte turiștilor români. Absența britanicilor schimbă datele, spune viceprimarul din Corfu

Publicat: 03 07. 2021, 13:08
Grecii le fac curte turiștilor români. Absența britanicilor schimbă datele, spune viceprimarul din Corfu / Sursa FOTO: pixabay.com

În contextul în care vizitatorii din Marea Britanie, care erau cei mai numeroşi înainte de pandemie, se confruntă cu restricţii de călătorie, piaţa din România a devenit una valoroasă pentru insula Corfu şi ar trebui dezvoltată. O spune chiar viceprimarul din Corfu, Panagiotis Varouchas.

Oficialul elen are și atribuţii pentru turism. În această calitate el a vorbit despre importanța pe care o au acum românii pentru cunoscuta insulă din Marea Ionică.

România, piață în creștere

„România reprezintă o pondere mică din turismul internaţional pentru insula Corfu, însă este important faptul că românii pot veni pe insulă atât cu maşina, cât şi cu avionul, iar durata călătoriei, indiferent de mijlocul de transport, este de sub 24 de ore. Chiar dacă numărul de zboruri este în continuare mic, noi considerăm că piaţa din România este valoroasă şi ar trebui dezvoltată. Pentru noi este o piaţă în creştere şi nu ar trebui să uităm nici legăturile istorice pe care cele două ţări le au. Mii de studenţi eleni au absolvit facultăţi în România”, a afirmat Panagiotis Varouchas.

Viceprimarul din Cofru susține că turiştii români şi polonezi au devenit importanţi pentru Corfu în contextul în care cea mai mare piaţă pentru turismul insular, cea din Marea Britanie, a cunoscut o scădere masivă din cauza restricțiilor impuse în pandemia Covid-19. „România este cu atât mai importantă pentru noi anul acesta cu cât este una dintre puţinele pieţe deschise, alături de Polonia, în contextul în care turiştii din Marea Britanie nu pot ajunge pe insulă fără restricţii. Iar Marea Britanie era cea mai importantă piaţă pentru turismul din Corfu, cu aproape jumătate din totalul vizitatorilor”.

  • Conform datelor furnizate de Primăria Corfu, în 2020 în insulă au ajuns pe calea aeriană doar 335.000 de turişti, în scădere cu 75% faţă de 2019. Iar din România au fost doar 573 de vizitatori, în scădere cu aproape 90% faţă de 2019, când s au înregistrat 5.560 de sosiri din România pe calea aerului.