Vine IARNA cu lapoviță și ninsori! Zonele din România în care vremea se răcește brusc

Publicat: 08 11. 2023, 08:34

Vremea se schimbă radical în România. Temperaturile scad vertiginos, iar în unele zone se anunță lapoviță și chiar ninsoare.

Putem spune „adio” toamnei! Vremea se va răci, începând de miercuri, 8 noiembrie. În jumătatea de nord a țării, iar local și în sud, răcirea va fi însoțită de ploi slabe sau moderate, iar în unele zone înalte de munte vor fi și precipitații mixte.

Meteorologii au făcut anunțul despre ROMÂNIA! Ninsoarea va afecta aceste zone în zilele următoare

O zonă de presiune scăzută în altitudine va traversa România dinspre vest, începând din noaptea dintre marți și miercuri, 8 noiembrie. Vremea se va răci brusc și unele regiuni vor înregistra ploi moderate cantitativ.

Ploile vor începe seara târziu în Banat și Crișana, iar până dimineața se vor extinde în jumătatea nordică a României. Miercuri, vor fi câteva intervale cu ploaie slabă și în sudul țării. Local, mai ales în nord și nord-vest, cantitățile de apă vor atinge până la 10-20 l/mp, scrie meteoradar.ro.

Totodată, în zonele înalte de munte precipitații se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Nu în cele din urmă, o masă de aer rece va pătrunde dinspre N-V odată cu ploile, iar temperaturile vor scădea destul de puternic față de cele cu care ne-au obișnuit zilele anterioare. dacă miercuri se vor atinge încă 18-22 grade în unele zone, joi maximele nu vor depăși 12-16 grade.

Meteorologii Accuweather anunță că vine iarna în România, în noiembrie! Pe ce dată vin ninsorile

Meteorologii Accuweather anunță că vine iarna în România, în noiembrie! Pe ce dată vin ninsorile?

Potrivit informațiilor furnizate de meteorologii Accuweather, primii fulgi de zăpadă din acest sezon vor cădea în România pe data de 14 noiembrie, în Câmpulung Moldovenesc.

De asemenea, tot în Câmpulung Moldovenesc va ninge pe pe 20, 26, 27 și 28 noiembrie.

Accuweather este un site specializat în prognoze meteo și care oferă informații cu privire la starea vremii pe întreg cuprinsul Pământului.

Sursa foto: Mihai Georgescu, Flickr