Ponta, agent imobiliar la casele de protocol

Ponta, agent imobiliar la casele de protocol
Publicat: 16/01/2013, 13:58
Actualizat: 06/07/2016, 05:34

Povestea asta a premierului, cu eliberarea caselor de la RA-APPS, e cusută cu ață albă. Ca orice poveste, ea începe cu „Au fost odată, ca niciodată, demnitari uitați în casele altora, revoluționari baricadați în sufragerii, soții lăsate de bărbați de stat în vechi vile de protocol, să se descurce cum or putea” și se încheie cu „Am încălecat pe-o prună și v-am mai tras o minciună”.

Ia să vedem de ce s-a năpustit prim-ministrul, tocmai acum, peste profitorii democrației, vizavi de care PSD a manifestat „orbu’ găinilor” ani de zile! Păi, ce-a zis și făcut Victor Ponta, în decembrie 2012 – pe stil vechi, cum ar veni? A anunțat și a extins lista viitorilor beneficiari de pomană guvernamentală. În consecință, pe lângă demnitarii care beneficiau, prin lege, de case de protocol pe perioada mandatului și încă vreo 30 de zile după, premierul i-a înghesuit pe listele cu „ajutoare” imobiliare pe toți ceilalți, până la șefii de departamente din ministere.

Adică, nu că s-ar fi gândit cineva la talpă, că n-o mai putea să-i țină-n cârcă pe ciocoi – vezi cum vine vorba lu Diaconescu?! -, și să vândă căsoaiele unora cu bani făcuți din muncă cinstită, ci pentru că e necesar și mai mult spațiu locativ pentru alte hoarde, și mai numeroase, de lăcuste și profitori – dacă vă mai amintiți vorbele baciului Iliescu, pe la 1992.

Ei bine, ăsta-i baiu’, și nu setea de dreptate a noii puteri, așa cum vrea Victor Ponta să ne lase să înțelegem. Pentru că dacă ar fi vrut dreptate, ar fi returnat guvernul dumisale vilele, palatele și clădirile de patrimoniu proprietarilor de drept, scoțându-le din „inventarul” RA-APPS. Astfel, nația n-ar mai fi plătit pe persoană fizică mii de euro, ca să poată „stinge” guvernul USL, de la buget, „datoriile istorice” de miliarde – bani câștigați de proprietari pe la tribunalele internaționale – și nici n-ar mai fi achitat cheltuielile făcute de guvern, de la același buget, pentru întreținerea caselor RA-APPS, spre a se putea lăfăi în ele toți „demnitarii” fomiști.

Dar pentru ce ar trebui, la nesfârșit, să beneficieze de drepturi și protocol tot cei cu teșchereaua plină, iar ceilalți, „foamea”, să-și rupă de la gură pentru taxe și impozite mereu mai mari și mai numeroase, pentru ca statul să-i scarpine pe spate pe „băieții deștepți”? De ce n-ar trăi și dumnealor decent și în rândul lumii?!

E de înțeles ca președintele și premierul să locuiască, pe perioada mandatului, în vile de protocol; e de înțeles să rămână în patrimoniu RA-APPS un număr rezonabil de vile puse, eventual, la dipoziția unor înalți demnitari străini, care vin la București, și care vor să închirieze în regim de hotel.

Dar ca să plătească „foamea națională” huzurul câtorva sute de atârnători, ăsta e deja a cinism. Sigur că foștii demnitari care continuă să ocupe abuziv aceste spații trebuie să-și vadă de drum, deși, întrebat cum îi va scoate din case, Victor Ponta a ridicat din umeri, parând cu o glumă: „Cu polițiștii lui Radu Stroe”. Dar este evident că, dacă vrei dreptate, nu faci rocada mare, înlocuindu-i pe câțiva cu și mai mulți, plătiți cu toții, de la buget.

Cine vrea lux, face lux pe banii lui, nu pe banii celor evacuați din blocuri pentru că n-au mai avut bani să-și plătească impozitele.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
“Am plâns pentru Vlad Pascu. Este o victimă!”. Elena Merișoreanu a șocat și tulburat România...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Lando Norris a obținut prima victorie din carieră în Formula 1. Pilotul britanic l-a învins...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Putin a dat ORDIN. Armele nucleare ale Rusiei...
Codrin Ștefănescu, mărturii șocante. Și-a organizat înmormântarea, pas cu pas
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care forță naturală doboară orice copac?