Ponta, agent imobiliar la casele de protocol

Ponta, agent imobiliar la casele de protocol
Publicat: 16/01/2013, 13:58
Actualizat: 06/07/2016, 05:34

Povestea asta a premierului, cu eliberarea caselor de la RA-APPS, e cusută cu ață albă. Ca orice poveste, ea începe cu „Au fost odată, ca niciodată, demnitari uitați în casele altora, revoluționari baricadați în sufragerii, soții lăsate de bărbați de stat în vechi vile de protocol, să se descurce cum or putea” și se încheie cu „Am încălecat pe-o prună și v-am mai tras o minciună”.

Ia să vedem de ce s-a năpustit prim-ministrul, tocmai acum, peste profitorii democrației, vizavi de care PSD a manifestat „orbu’ găinilor” ani de zile! Păi, ce-a zis și făcut Victor Ponta, în decembrie 2012 – pe stil vechi, cum ar veni? A anunțat și a extins lista viitorilor beneficiari de pomană guvernamentală. În consecință, pe lângă demnitarii care beneficiau, prin lege, de case de protocol pe perioada mandatului și încă vreo 30 de zile după, premierul i-a înghesuit pe listele cu „ajutoare” imobiliare pe toți ceilalți, până la șefii de departamente din ministere.

Adică, nu că s-ar fi gândit cineva la talpă, că n-o mai putea să-i țină-n cârcă pe ciocoi – vezi cum vine vorba lu Diaconescu?! -, și să vândă căsoaiele unora cu bani făcuți din muncă cinstită, ci pentru că e necesar și mai mult spațiu locativ pentru alte hoarde, și mai numeroase, de lăcuste și profitori – dacă vă mai amintiți vorbele baciului Iliescu, pe la 1992.

Ei bine, ăsta-i baiu’, și nu setea de dreptate a noii puteri, așa cum vrea Victor Ponta să ne lase să înțelegem. Pentru că dacă ar fi vrut dreptate, ar fi returnat guvernul dumisale vilele, palatele și clădirile de patrimoniu proprietarilor de drept, scoțându-le din „inventarul” RA-APPS. Astfel, nația n-ar mai fi plătit pe persoană fizică mii de euro, ca să poată „stinge” guvernul USL, de la buget, „datoriile istorice” de miliarde – bani câștigați de proprietari pe la tribunalele internaționale – și nici n-ar mai fi achitat cheltuielile făcute de guvern, de la același buget, pentru întreținerea caselor RA-APPS, spre a se putea lăfăi în ele toți „demnitarii” fomiști.

Dar pentru ce ar trebui, la nesfârșit, să beneficieze de drepturi și protocol tot cei cu teșchereaua plină, iar ceilalți, „foamea”, să-și rupă de la gură pentru taxe și impozite mereu mai mari și mai numeroase, pentru ca statul să-i scarpine pe spate pe „băieții deștepți”? De ce n-ar trăi și dumnealor decent și în rândul lumii?!

E de înțeles ca președintele și premierul să locuiască, pe perioada mandatului, în vile de protocol; e de înțeles să rămână în patrimoniu RA-APPS un număr rezonabil de vile puse, eventual, la dipoziția unor înalți demnitari străini, care vin la București, și care vor să închirieze în regim de hotel.

Dar ca să plătească „foamea națională” huzurul câtorva sute de atârnători, ăsta e deja a cinism. Sigur că foștii demnitari care continuă să ocupe abuziv aceste spații trebuie să-și vadă de drum, deși, întrebat cum îi va scoate din case, Victor Ponta a ridicat din umeri, parând cu o glumă: „Cu polițiștii lui Radu Stroe”. Dar este evident că, dacă vrei dreptate, nu faci rocada mare, înlocuindu-i pe câțiva cu și mai mulți, plătiți cu toții, de la buget.

Cine vrea lux, face lux pe banii lui, nu pe banii celor evacuați din blocuri pentru că n-au mai avut bani să-și plătească impozitele.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Fenomen uluitor în România. Toți șoferii trebuie să-și spele mașinile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Câți bani a strâns Selly până acum: "Până la 18 ani am cheltuit foarte mulți...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Test de cultură generală. Cât de veche este specia Homo sapiens?