STUDIU: Facebook atrage mai mulți tineri în prime-time decât cele mai importante televiziuni

STUDIU: Facebook atrage mai mulți tineri în prime-time decât cele mai importante televiziuni
Publicat: 31/07/2013, 16:14
Actualizat: 04/12/2019, 05:51

Facebook, cea mai mare rețea de socializare din lume, atrage mai multe persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani, în timpul orelor din prime-time, decât oricare dintre cele mai importante patru rețele de televiziune, potrivit unui studiu realizat de compania Nielsen, citat de Bloomberg.

Conform studiului, jumătate dintre tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani, care dețin atât televizoare, cât și computere, accesează rețeaua de socializare Facebook între orele 20.00 și 23.00, în timpul săptămânii, potrivit Nielsen.

În schimb, cele patru televiziuni incluse în acest studiu atrag între 37 și 43% din aceste persoane tinere. Nielsen a refuzat să precizeze care sunt rețelele de televiziune pe care le-a inclus în acest studiu, care a fost comandat companiei Nielsen de Facebook.

Acesta este primul studiu important care compară „audiența” Facebook cu cea a televiziunilor, furnizându-le advertiserilor informații cu privire la utilizatorii celor două tipuri de platforme.

Informațiile furnizate de acest studiu sunt favorabile Facebook în contextul luptei pe care o duce compania pentru a sparge monopolul deținut de rețelele de televiziune în privința bugetelor din publicitate.

Totodată, Facebook plănuiește să vândă spațiu publicitar în stilul reclamelor difuzate de televiziuni, în valoare totală de 2,5 milioane de dolari pe zi, potrivit unor surse apropiate companiei.

„Datele oferite de acest studiu schimbă felul în care advertiserii ne privesc în momentul de față”, a declarat Fred Leach, Head of Measurement Research la Facebook, într-un interviu. „Aceștia obișnuiau să se gândească la Facebook ca la o nișă, atunci când își stabileau bugetele de marketing. Însă aceste noi date demonstrează că Facebook este o piesă foarte importantă care le poate furniza audiență”, a mai spus Fred Leach.

Pe de altă parte, în timpul zilei, Facebook are o și mai mare audiență comparativ cu cea a celor patru televiziuni, potrivit aceluiași studiu. Facebook atrage peste jumătate din persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 44 de ani. Niciuna din cele patru televiziuni incluse în acest studiu nu atrage mai mult de 40% din persoanele din această grupă de vârstă.

„De-a lungul unei zile lucrătoare, cele mai multe persoane nu au în fața lor un televizor (la care să se poată uita, n.r.)”, a mai spus Fred Leach.

Facebook nu are însă un succes la fel de mare în rândul persoanelor mature, în prime-time. În acest interval orar, Facebook atrage doar 48% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 35 și 44 de ani, în timp ce fiecare din televiziunile incluse în studiu poate să atragă peste 65% din telespectatorii din această grupă de vârstă.

Studiul Nielsen nu precizează timpul petrecut de utilizatorii rețelei de socializare Facebook. De asemenea, studiul nu furnizează informații despre alte rețele de socializare, precum Twitter. Totuși, Nielsen plănuiește să furnizeze în acest an și informații despre numărul persoanelor care utilizează rețeaua de microblogging Twitter în timp ce se uită la televizor.

Din actualul studiu a rezultat o suprapunere a celor două activități: privitul la televizor și verificatul contului de Facebook.

„Mulți oameni vorbesc pe Facebook despre show-urile TV la care se uită chiar în timpul în care se află pe rețeaua de socializare”, a mai spus Fred Leach. El a precizat că acest lucru reprezintă o oportunitate pentru advertiseri, ale căror mesaje pot astfel să ajungă de mai multe ori la consumatori.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia...
Dezvăluiri tulburătoare făcute de Iulia Albu, după ce fostul soț a anunțat că are cancer:...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Medicii iau în calcul să îi amputeze piciorul lui Florin Piersic, din cauza infecţiei cu...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Hailey Bieber este însărcinată cu primul copil! Anunțul emoționat făcut de Justin Bieber | Foto
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Medicii de la Spitalul „Foişor” despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Starea generală...
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Apare un NOU buletin de identitate. Decizie doar pentru cei cu telefon mobil
Veste proastă pentru mulți români. Nu mai pot merge în vacanță aici
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
”Am chemat salvarea. Șocul a fost groaznic” Dinu Maxer a trecut prin momente de panică...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Bucharest Half Marathon are loc în weekendul 11 și 12 mai