Program NOAPTEA MUZEELOR 2014. La ANTIPA, facem un „MuseumSelfie”

Program NOAPTEA MUZEELOR 2014. La ANTIPA, facem un „MuseumSelfie
Publicat: 17/05/2014, 10:41
Actualizat: 29/07/2014, 19:10

NOAPTEA MUZEELOR 2014. Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din Capitală participă la Noaptea Muzeelor 2014 cu o serie de evenimente speciale.

NOAPTEA MUZEELOR 2014. Descarcă aici HARTA muzeelor și traseul evenimentelor din București și din principalele orașe ale țării

Vizitarea gratuită a expozițiilor permanete de la MUZEUL ANTIPA va începe la ora 19:00 și se va desfășura după următorul program:

NOAPTEA MUZEELOR 2014. MUZEUL ANTIPA 19:00 – Lansarea traseului alternativ de vizitare a Muzeului, intitulat „Istoria lumii vii în 10 exponate”. Acest proiect oferă vizitatorilor posibilitatea de a dedica o vizită sau mai multe informațiilor strict dedicate primului grup de 10 piese, deosebite din patrimoniul științific al Muzeului. Speciile prezentate sunt marcate prin panouri informative, cu date despre biologia, ecologia, distribuția și statutul de ocrotire a speciilor respective, cu o ilustrație bogată. Acest traseu a fost anticipat de cele 10 conferințe, ținute de către cercetătorii Muzeului în intervalul octombrie, 2013 – mai, 2014.

NOAPTEA MUZEELOR 2014. MUZEUL ANTIPA 19.00 – 03.00 – Vizitarea gratuită a expoziției temporare de fotografie „Văcărești: descoperirea unui Parc Natural Urban”. Expoziția, deschisă la Muzeul Antipa, a fost organizată în colaborare cu grupul de inițiativă pentru înființarea Parcului Natural Văcărești și revista National Geographic România și cuprinde fotografii, concepte de arhitectură și idei de dezvoltare urbană realizate de către fotograful Helmut Ignat, împreună cu „Save or Cancel”. Toți vizitatorii, care doresc să protejeze flora și fauna deosebite, identificate de către specialiști în „delta” din mijlocul Bucureștiului, vor avea posibilitatea să-și susțină opinia prin acordarea de semnături în Noaptea Muzeelor 2014.

NOAPTEA MUZEELOR 2014. MUZEUL ANTIPA 19.00 – 03.00 – „MuseumSelfie” – Muzeul Antipa se alătură proiectului Kaleidoscope, inițiat de către Ministerul Culturii și Comunicării din Franța. Kaleidoscope reprezintă o aplicație pentru smartphone (MobilActif) care poate fi descărcată și utilizată gratuit de către vizitatori în vederea realizării unor autoportrete în muzeu, inspirate de patrimoniul acestuia (MuseumSelfie). Fotografiile (cu legende referitoare la muzeu, oraș, țară) se trimit automat prin intermediul aplicației către o bază de date, imaginile urmând să fie proiectate pe durata desfășurării Nopții Muzeelor în toate muzeele din Europa înscrise în evenimentul Kaleidoscope.

NOAPTEA MUZEELOR 2014. MUZEUL ANTIPA 20.00 – 21.00 – Proiecție video a documentarului „Fără pungă, vă rog!”. Documentarul oferă o imagine de ansamblu asupra pericolelor de mediu și de sănătate ce iau naștere din depozitarea necorespunzătoare a produselor non-biodegradabile din plastic și cum ne putem proteja sănătatea, dar și natura de acest real pericol.

NOAPTEA MUZEELOR 2014. MUZEUL ANTIPA 22.00 – 24.00 – Colectare entomologică a insectelor nocturne cu ajutorul surselor luminoase speciale sub coordonarea specialiștilor muzeului. (grup țintă : 7 – 18 ani)

NOAPTEA MUZEELOR 2014. MUZEUL ANTIPA 22.00 – 24.00 – Interceptarea liliecilor (Chiroptera) din grădina Muzeului Antipa cu ajutorul detectorului de ultrasunete sub coordonarea specialiștilor muzeului. (grup țintă : 7 – 18 ani)

NOAPTEA MUZEELOR 2014. MUZEUL ANTIPA 22.00 – 03.00 – Proiecții pe fațada Muzeului. Proiecțiile îi vor pune pe vizitatori față în față cu animalele sălbatice care trăiesc în locuri cu adevărat neexplorate și care au comportamente nemaivăzute.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Sebastian Bălășescu, primul proprietar român de Rolls Royce Spectre. Poartă două ceasuri, ca Maradona
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
James Clerk Maxwell, omul de știință care a demonstrat pentru prima dată legătura dintre electricitate,...