Escapadă pe două roți. Trei trasee pentru bicicliști în apropierea Bucureștiului

Publicat: 13/08/2014, 09:59
Actualizat: 20/03/2019, 14:15

Amatorii mersului pe două roți pot profita de o zi liberă cu vreme frumoasă pentru a scăpa de aglomerația din București și pot face o plimbare pe bicicletă în împrejurimile Capitalei.

Există rute care îi ghidează pe drumuri de pământ sau prin păduri, ideale pentru o plimbare de duminică în natură. Gândul vă prezintă, mai jos, trei variante de rute pentru mersul cu bicicleta aflate în apropierea Bucureștiului.

1. București – Pădurea Băneasa – București

Traseul este foarte ușor, perfect pentru începători sau pentru câteva ore de liniște în natură. Trebuie să înduri însă traficul auto de pe bulevardele bucureștene înainte de a ajunge în Pădurea Băneasa.

Bicicliștii pornesc de la kilometrul 0 al Capitalei, Piața Universității, și se îndreptă spre Piața Delfinului din cartierul Pantelimon, continuându-și drumul spre Pasajul Colentina-Pantelimon.

Sursă: YouTube – cu bicicleta pe potecile din Pădurea Băneasa

Ajung astfel în zona Doamna Ghica de unde trebuie să străbată mai multe străzi pentru a ieși din Capitală. Ruta este următoarea: Strada Doamna Ghica – Șoseaua Petricani – Șoseaua Fabrica de Glucoză – Bulevardul Barbu Văcărescu – Strada Căpitan Alexandru Șerbănescu – Bulevardul Aerogării – Aleea Privighetorii – Băneasa.

Traseul are o lungime de 44 de kilometri și poate fi parcurs în circa trei ore, în funcție de viteza cu care se deplasează bicicliștii.

2. București – Lac Snagov – București

Este un traseu dificil, ideal pentru bicicliștii pentru care aceasta nu este prima rută parcursă de peste 100 de kilometri.

Bicicliștii pornesc de la Arcul de Triumf și continuă să pedaleze pe marginea Parcului Herăstrău pentru ca ulterior să iasă spre Otopeni pe DN1.

Distanța parcursă până la destinație este de 105 kilometri, iar drumul poate dura în jur de cinci ore. Amatorii mersului pe două roți traversează pe parcursul acestuia localitățile Săftica – Vlădiceasca – Ciofliceni și Ghermănești.

FOTO: Panoramio – Lacul Snagov

Destinația finală, lacul Snagov, face parte din rezervația naturală complexă cu același nume, se întinde pe aproape 6 kilometri pătrați și cuprinde o serie de specii de plante rare, precum nufărul alb sau nufărul indian.

Cei care se întorc seara din mica excursie pe două roți trebuie să aibă grijă pe porțiunea parcursă pe DN1, care poate fi obositoare din cauza traficului și a luminilor provenite de la farurile autoturismelor.

3. București – Ciocănești – București

Bicicliștii care vor să evite cât mai mult traficul auto și preferă drumurile pietruite sau de pământ și nici nu au foarte mult timp la dispoziție, pot opta pentru un traseu care pornește din cartierul Crângași și are ca punct de oprire localitatea Ciocănești.

FOTO: Panoramio – Pădurea Râioasa

După ce parcurg în jur de cinci kilometri bicicliștii ocolesc Lacul Morii, iar apoi se îndreaptă spre marginea Pădurii Râioasa. Drumul se continuă apoi la stânga și bicicliștii ajung aproape de marginea Lacului Buftea, iar apoi în apropierea Lacului Zmeului, mergând drept până la Ciocănești.

Traseul are o lungime de 33 de kilometri.

Ce înseamnă să fi biciclist în România

Spre finalul anului trecut, Bucureștiul se putea „lăuda” cu doar șapte piste pe care puteau circula bicicliștii care aveau o lungime totală de câțiva kilometri, în ciuda faptului că începând din anul 2008 s-au amenajat 194 de kilometri de trasee destinate iubitorilor transportului „pe două roți”, cu patru kilometri în plus decât în Budapesta. Cele mai multe rute pentru bicicliști au fost însă desființate ulterior de Poliție, fie din cauza obstacolelor care se întâlneau pe parcursul lor, fie din cauza bordurilor care nu se găseau la nivelul carosabilului.

Astfel, cel mai important oraș al României nu mai putea concura la acest capitol cu alte capitale europene, precum Parisul sau Viena, unde pistele pentru bicicliști măsurau sute de kilometri lungime, iar închirierea bicicletelor devenise o tradiție.

FOTO: Octav Ganea/Mediafax Foto

Cu toate acestea, în țara noastră se vând anual biciclete în valoare de circa 45 de milioane de euro, potrivit unor estimări realizate pe baza datelor publicate de biroul de statistică al Uniunii Europene – Eurostat, și în aproape 30% dintre gospodăriile românilor poți găsi o bicicletă. De asemenea, România se află în topul celor mai mari producători de biciclete din Europa.

Ești amatorul mersului pe două roți și ai făcut un traseu inedit sau ai o rută preferată? Povestește-ne impresiile tale de călătorie și sugerează-ne trasee pentru bicicliști pe adresa de e-mail [email protected].

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?